Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 453 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 344 νεκροί (Video)

70 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

21 Σεπτεμβρίου 2020 19:04
Κορωνοϊός: 453 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 344 νεκροί (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμη 453 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα 21/9, ο ΕΟΔΥ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στη χώρα μας καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Με την κατάσταση πλέον να είναι μη αναστρέψιμη και το lockdown να είναι προ των πυλών.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 6+1 περιοχές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο»

Τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το MEGA. Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη δομή του Καρά Τεπέ.

«Lockdown» σε πλατείες και πάρκα: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατάρτιση σχεδίου για ιδιότυπο «lockdown» σε πλατείες έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, ως έσχατη λύση για την αποφυγή συνωστισμών και περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων.

Παρότι η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της τήρησης των νέων μέτρων που ισχύουν από σήμερα, θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, δεν αποκλείεται ωστόσο η λήψη νέων μέτρων - αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

  • «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Ομάδες έκτακτου «από-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνει αστυνομικούς που θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών που θα γίνονται σε τουλάχιστον δύο ή τρεις γλώσσες.

Επιπλέον, η ΕΛΑΣ προσανατολίζεται σε:

  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.
  • «Περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.
  • Παραινέσεις προκειμένου να μην πωλούν οινοπνευματώδη σε περίπτερα και μίνι μάρκετ κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share