Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση: Πότε ανακοινώνεται το γενικό lockdown

Δύσκολα τα πράγματα!

21 Σεπτεμβρίου 2020 18:53
Μη αναστρέψιμη η κατάσταση: Πότε ανακοινώνεται το γενικό lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πλέον οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κατάσταση στην Αθήνα μοιάζει μη αναστρέψιμη και το lockdown είναι μονόδρομος.

Ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σήμερα ήταν σαφής: «Το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown. Πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει».

Μπορεί χθες να είχαμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων όμως αυτό δεν δείχνει να αλλάζει την κατάσταση καθώς οι επιστήμονες κοιτούν ένα άλλο νούμερο που μεγαλώνει διαρκώς. Εκείνο των διασωληνωμένων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown στην Αθήνα όχι μόνο έχει κλειδώσει, αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνει πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Αν δεν γίνει κάποια πολύ μεγάλη ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα της πρωτεύουσας τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος της εβδομάδας να ενεργοποιηθεί το δυνατό χαρτί των επιστημόνων. Ένα fast track lockdown 2 εβδομάδων ώστε να αναχαιτιστεί ο ιός πριν γονατίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 6+1 περιοχές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο»

Τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το MEGA. Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη δομή του Καρά Τεπέ.

«Lockdown» σε πλατείες και πάρκα: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατάρτιση σχεδίου για ιδιότυπο «lockdown» σε πλατείες έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, ως έσχατη λύση για την αποφυγή συνωστισμών και περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων.

Παρότι η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της τήρησης των νέων μέτρων που ισχύουν από σήμερα, θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, δεν αποκλείεται ωστόσο η λήψη νέων μέτρων - αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

  • «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Ομάδες έκτακτου «από-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνει αστυνομικούς που θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.
  • Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.
  • Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών που θα γίνονται σε τουλάχιστον δύο ή τρεις γλώσσες.

Επιπλέον, η ΕΛΑΣ προσανατολίζεται σε:

  • Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.
  • «Περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.
  • Παραινέσεις προκειμένου να μην πωλούν οινοπνευματώδη σε περίπτερα και μίνι μάρκετ κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

«Όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν»: Σοκάρει η περιγραφή νοσηλεύτριας για την «μάχη» με τον κορωνοϊό (Video)

Τα λεγόμενα νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί με τον κορωνοϊό προκαλούν σοκ. Επίσης, σήμερα μπορεί να ανακοινωθούν και πάνω από 500 κρούσματα στην Ελλάδα!

Οι δηλώσεις που έκανε η νοσηλεύτρια Ειρήνη Μικροβασίλη είναι σοκαριστικές, ειδικότερα όταν αναφέρθηκε στην κατάσταση, που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Η ίδια μιλώντας στο «MEGA» και πιο συγκεκριμένα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι: «Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα».

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Τώρα έχουμε και έναν ακόμα εχθρό: την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Με όλο τον σεβασμό… Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε – γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω.

Την ίδια ώρα, η κ. Μικροβασίλη που εκτός από νοσηλεύτρια είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες αναφέρθηκε και στις ΜΕΘ, για τις οποίες είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο, πολλοί από αυτούς τα κατάφερναν και έβγαιναν από αυτές, ωστόσο τόνισε ότι «Όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική».

Στην συνέχεια των λεγομένων της η ίδια πρόσθεσε πως «Ισορροπούμε σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στη δουλειά και το σπίτι», ενώ τόνισε ότι όλοι οι νοσηλευτές και γιατροί που είναι σε κλινικές για τον κορωνοϊό αντιμετωπίζουν έναν άλλο εχθρό την κοινωνία.

«Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος η κ. Μικροβασίλη μίλησε και για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για τους οποίους ανέφερε πως οι ηλικίες που κυμαίνονται είναι ανάμεσα στα 45 και 85 ετών, αλλά και ότι δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος αναφερόμενη σε αυτούς που δεν χρησιμοποιούν μάσκες τόνισε ότι «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share