Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Lockdown στην Βρετανία: 50.000 κρούσματα την ημέρα - Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Έτοιμοι για νέο lockdown!

21 Σεπτεμβρίου 2020 15:43
Lockdown στην Βρετανία: 50.000 κρούσματα την ημέρα - Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το έδαφος για την ανακοίνωση νέων μέτρων στη Βρετανία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού προετοίμασαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρχίατρος της κυβέρνησης Τζόνσον, Κρις Γουίτι, και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος Πάτρικ Βάλανς ενώ αργότερα αναμένονται δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σύμφωνα με τον κ. Βάλανς αν η κατάσταση στη Βρετανία συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο «θα έχουμε περισσότερους από 200 νεκρούς κάθε μέρα τον Νοέμβριο».

Όπως είπε παρουσιάζοντας σχετικά διαγράμματα με την πορεία που έχει ο ιός μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου στη Βρετανία θα καταγράφονται καθημερινά 50.000 περιστατικά.

«Όσο ο ιός απλώνεται, θα υπάρχουν περισσότερες νοσηλείες και περισσότεροι θάνατοι» συμπλήρωσε.

Η αύξηση, μάλιστα, των κρουσμάτων καταγράφεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και «δεν οφείλεται στα περισσότερα τεστ».

Κατά την εκτιμήσή του ανοσία έχει το 8% των Βρετανών που σημαίνει ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι δεν είναι προστατευμένο».

Πανικός στη Βρετανία: Εφιαλτική εκτίμηση για 85.000 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τον χειμώνα

Αδειάζουν τα ράφια ξανά οι Βρετανοί - Ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Με τα δεδομένα να δείχνουν πως ένα δεύτερο lockdown είναι μονόδρομος στη Βρετανία οι πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι στα super market αδειάζοντας τα ράφια.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές είδαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας: Ήδη τα περισσότερα ράφια είναι άδεια από βασικά είδη και όπως και την προηγούμενη φορά τα ρολά με τα χαρτιά υγείας είναι από τα πρώτα που έχουν εξαφανιστεί.

Ο φόβος έχει προκαλέσει πανικό αφού παρά το γεγονός πως ορισμένοι έσπευσαν να επισημάνουν πως τα σούπερ μάρκετ θα παραμένουν ανοιχτά σε μία τέτοια περίπτωση οι Βρετανοί «όρμησαν» σε αυτά προκαλώντας ελλείψεις.

«Αυτό είναι το τοπικό μου κατάστημα Tesco. Οι άνθρωποι μέσα στον πανικό τους έχουν αδειάσει τα ράφια. Παρόλο που τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά», σημείωσε ένας από τους χρήστες στο Twitter.

Μεγάλα τμήμα της Ουαλίας σε lockdown - Αναμένονται αυστηρότεροι περιορισμοί στη Σκωτία

Μεγάλα τμήματα της Ουαλίας θα τεθούν σε lockdown από αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας καθώς εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός.

Οι νόμοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό γίνονται αυστηρότεροι σε τέσσερις διοικητικές περιοχές της Ουαλίας ύστερα από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βον Γκέτινγκ.

Οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εξέλθουν ή να εισέλθουν σε αυτές τις περιοχές χωρίς βάσιμο λόγο, όπως η μετακίνηση για λόγους εργασίας ή εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως εντός ημερών θα επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί με στόχο να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Η ίδια δήλωσε πως χρειάζονται επειγόντως μέτρα, αλλά πως ελπίζει ότι θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown σαν αυτό που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο.

«Πρέπει να είμαι απολύτως ειλικρινής με τον κόσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί σε όλη τη Σκωτία… τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες», δήλωσε η Στέρτζον.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share