Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown που έρχονται!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

21 Σεπτεμβρίου 2020 13:58
Κορωνοϊός: Εφαρμογή στο κινητό για τα τοπικά lockdown που έρχονται!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χρόνος φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για τοπικά lockdown, καθώς περιοχές όπως η Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο λόγω κορωνοϊού.

«Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο και η Αττική δεν είναι εξαίρεση. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα μέτρα και θα το πουν πρώτα οι ειδικοί όχι η κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing.

«Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» τόνισε εξάλλου.

Ο κ.Πέτσας αποκάλυψε μάλιστα ότι ΕΟΔΥ και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν μία εφαρμογή για τα κινητά, χάρη στην οποία κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς τα μέτρα της περιοχής του εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αυξηθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας για να αντεπεξέλθει στο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

«Έχουν ήδη δοθεί 14 νέες ΜΕΘ. Θα προχωρήσουμε και με τις υπόλοιπες. Έρχονται κι άλλες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο για να πάμε από 536 που παραλάβαμε να πάμε σε 1200 μέσα σε 1-2 μήνες. Είμαστε σήμερα σε 930+14» είπε.

Ο κ.Πέτσας σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία ότι στις ΜΕΘ εισάγονται κυρίως άτομα πάνω από 55 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Απηύθυνε έκκληση για πολλή προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον και τους κάλεσε ειδικότερα: «Να προσέχουν μέσα στο σπίτι γιατί πολλά κρούσματα μεταδίδονται ενδοοικογενειακά, όχι από εγγόνια αλλά από τα παιδιά»!

Κορωνοϊός: 342 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι

Δύο ακόμα συνάνθρωποι μας προστέθηκαν στην λίστα με τα θύματα των νεκρών στην χώρα μας να ανέρχεται πλέον στους 342.

Ακόμα δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν 81χρονο άντρα και μία 89χρονη γυναίκα που κατέληξαν την Δευτέρα (21/9).

Ο πρώτος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, ενώ η δεύτερη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Αμφότεροι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλέον ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 342.

Νεκροί κορωνοϊός Ελλάδα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share