Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Αποκαθίσταται η τάξη στον καιρό παραμένουν όμως οι..." - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

20 Σεπτεμβρίου 2020 20:31

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για την καθιερωμένη πρόγνωση κάνοντας λόγο για σταδιακή αποκατάσταση του καιρού μετά την επέλαση του Ιανού που έφερε αμέτρητες υλικές καταστροφές αλλά στοίχισε ακόμη και ζωές σε πολλά μέρη της χώρας.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται για αύριο κυρίως στα Ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σταδιακά επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:

«Η θύελλα του "Ιανού" θα χτυπήσει την Αθήνα μέχρι...» - Προειδοποιεί ο Θοδωρής Κολυδάς

Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για τον καιρό και την πορεία του «Ιανού» μες στο Σαββατοκύριακο, αναφέροντας και το πότε θα αρχίσει να «χτυπά» την Αθήνα με τους θυελλώδεις ανέμους του και τις βροχές, ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για τη σύγκρουση των ανέμων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star, η κατάσταση είναι δύσκολη για το Ιόνιο και την Πελοπόννησο, με κύμα από 5 έως 7 μέτρα. Παράλληλα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (19/9), ενώ από Κυριακή (20/9) θα υπάρξει ομαλοποίηση.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Κακοκαιρία "Ιανός": Αλώβητη η Κρήτη - Δεν υπάρχουν υλικές ζημιές

Δεν υπάρχουν στην Κρήτη οι εικόνες καταστροφής που καταγράφηκαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός». Από την αντίθετη πλευρά εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στην Κεφαλονιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά σε έξι περιπτώσεις σε περιοχές του νησιού.

Αναλυτικότερα, έγιναν τέσσερις απαντλήσεις υδάτων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε υπόγεια καταστημάτων και στο Ρέθυμνο σε δυο υπόγεια κατοικιών. Επίσης, στο Ρέθυμνο κόπηκαν δυο δέντρα, των οποίων χρειάστηκε η απομάκρυνση.

Την ώρα της καταιγίδας που διήρκησε στο Ηράκλειο περισσότερο από μιάμιση ώρα, δρόμοι ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ και πτήσεις που ήταν να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τελικά προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως των Χανίων, λόγω της έντασης του καιρικού φαινομένου.

Επιπλέον, αρκετές περιοχές του νησιού βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share