Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα: 15 μέρες lockdown στην Αττική!

Ραγδαίες εξελίξεις!

20 Σεπτεμβρίου 2020 12:14
Βόμβα: 15 μέρες lockdown στην Αττική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γενικού lockdown στην Αττική για 15 ημέρες αλλά και διάφορα μέτρα με σκοπό να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι.

Τα υψηλά κρούσματα των τελευταίων πολλών ημερών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί αλλά και μέλη της κυβέρνησης έχουν κάνει σαφές ότι σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα αυτά είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί lockdown στην Αττική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” , τα σενάρια κάνουν λόγο για... λουκέτο 15 ημερών, ώστε να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού. Κάτι τέτοιο αναμένεται να εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας μέσα στο επόμενο 10ημερο. Άλλωστε ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει και το SMS στο 130033!

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο... στόχαστρο του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 80% των θυμάτων ανήκουν στην ηλικιακή αυτή ομάδα.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων έγινε ιδιαίτερη σύσταση στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το επόμενο μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκειμένου να προστατευτεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η καραντίνα και η όποια μετακίνηση τους να γίνεται εφόσον επιβάλλεται για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους και θα πρέπει να γνωστοποιούν στην Πολιτική Προστασία – όπως γινόταν με τα σχετικά έντυπα ή με μηνύματα μέσω κινητού (SMS) κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είδηση σοκ: Από σήμερα σε νέο εθνικό lockdown γειτονική χώρα της Ελλάδας!

Ποια γειτονική χώρα της Ελλάδας από σήμερα είναι ξανά σε lockdown με γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας; Πλησιάζει επικίνδυνα, την ίδια στιγμή που και στην χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Το Ισραήλ θα εισέλθει σήμερα σε δεύτερο πανεθνικό lockdown ενώ ξεκινά η περίοδος των εορτών για τους Εβραίους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παραμείνουν σπίτια τους την ώρα που καταγράφεται αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το αρχικό lockdown στη χώρα επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου και χαλάρωσε τον Μάιο καθώς τα νέα κρούσματα περιορίστηκαν, φθάνοντας σε χαμηλά, μονοψήφια επίπεδα.

Ωστόσο ισραηλινοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τώρα ότι προχώρησαν σε άρση των περιορισμών πολύ νωρίς ελπίζοντας ότι θα αποφευχθεί περαιτέρω οικονομική ζημιά ανοίγοντας και πάλι τον ιδιωτικό τομέα. Είχαν επίσης επιτρέψει τις μαζικές συναθροίσεις, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των νέων κρουσμάτων σε υψηλά ημερήσια επίπεδα άνω των 5.000.

Το νέο lockdown, που τίθεται σε ισχύ στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και συμπίπτει με την έναρξη του εβραϊκού Νέου Έτους (Ρος Ασανά) που παραδοσιακά είναι μια περίοδος για οικογενειακές συγκεντρώσεις και ομαδικές προσευχές.

Βάσει των νέων κανόνων, οι Ισραηλινοί πρέπει να παραμένουν σε απόσταση έως 500 μέτρων από τα σπίτια τους, με εξαίρεση δραστηριότητες όπως η μετακίνηση προς την εργασία, η αγορά των απαραίτητων προμηθειών και ο περίπατος σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση. Οι χώροι εργασίας θα λειτουργούν με περιορισμούς.

Μέτρα για τον κορωνοϊο και στις συναγωγές

Η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι περιορισμοί στον αριθμό των πιστών είναι μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στις συναγωγές, οι οποίες συνήθως είναι γεμάτες λόγω του Ρος Ασανά και του Γιομ Κιπούρ, της εβραϊκής Ημέρας της Εξιλέωσης. Από τότε που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στο Ισραήλ, μια χώρα 9 εκατ. κατοίκων, 1.169 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η μη σωστή συμμόρφωση με την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και η ανεπαρκής κοινωνική αποστασιοποίηση στις αραβικές και τις υπερορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες και τα σχολεία τροφοδότησαν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Πολλοί Ισραηλινοί έχουν κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, του οποίου οι υπουργοί έχουν ανοικτά διαπληκτιστεί για το πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ότι αντέδρασε με καθυστέρηση στην νέα αύξηση και χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που γίνονται έξω από την επίσημη κατοικία του στην Ιερουσαλήμ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share