Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αισθητή πτώση των κρουσμάτων - 240 το τελευταίο 24ωρο

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

19 Σεπτεμβρίου 2020 18:33
Κορωνοϊός: Αισθητή πτώση των κρουσμάτων - 240 το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, θετική βρέθηκε μια 15χρονη μαθήτρια στα Τρίκαλα.

Τα 2576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μακραίνει η "μαύρη λίστα" - Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς κόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 73χρονο που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, σε απλή κλίνη Covid, ο οποίος απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής και ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα, και για έναν 70χρονο που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Τόσο ο 70χρονος άνδρας, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, όσο και ο 73χρονος έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πιθανότητα επαναφοράς του SMS

Αυξάνεται η πιθανότητα επαναφοράς του SMS λόγω κορωνοϊού, όπως επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση, τονίζοντας πως θα εφαρμοστεί το μέτρο, αν χρειαστεί, με τα κρούσματα ειδικά στην Αττική να αυξάνονται.

«Η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share