Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Ιανός" - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα;

Αναλυτική πρόγνωση!

19 Σεπτεμβρίου 2020 07:50
Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Να θυμίσουμε, ότι η κακοκαιρία Ιανός, "σαρώνει" τη χώρα, ενώ ήδη έχει μετρήσει ένα θύμα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Στερεά και στη βόρεια Πελοπόννησο.

Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Αττική μέχρι το μεσημέρι με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή μέχρι το πρωί με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19 και 27 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν βαθμιαία στη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο, ενώ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί . Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο

Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες έως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές περιοχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share