Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός στα Εξάρχεια: Επίθεση κουκουλοφόρων σε διμοιρία των ΜΑΤ

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας

18 Σεπτεμβρίου 2020 21:43
Πανικός στα Εξάρχεια: Επίθεση κουκουλοφόρων σε διμοιρία των ΜΑΤ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πανικός επικράτησε στα Εξάρχεια, με κουκουλοφόρους να κάνουν επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ με μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ σε ομάδα των ΜΑΤ που βρίσκεται στην οδό Διδότου, στα Εξάρχεια, στη μέρα μνήμης του Παύλου Φύσσα. Μετά την επίθεση, οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ πρόσφατα υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.

Εξάρχεια: Έκλεψαν το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού της προσωπικής φρουράς του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Το όπλο μίας αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και ανήκει στη φρουρά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκλεψαν άγνωστοι έπειτα από διάρρηξη σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομικός είχε σταθμεύσει το όχημα της στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, αφήνοντας μέσα το υπηρεσιακό της όπλο. Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το Ι.Χ. αυτοκίνητο της και ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα είχαν αρπάξει και το πιστόλι της.

Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του οπλισμού αλλά και του δράστη.

Διοικητικές κυρώσεις αναμένεται να έχει και η αξιωματικός της Αστυνομίας για πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού της πιστολιού. Τέλος, να σημειώσουμε, ότι το περιστατικό φαίνεται πως ήταν τυχαίο και δεν προκύπτει στόχευση της αστυνομικού.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν - "Ξεκινούν οι..."

Μήνυμα στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ περί δήθεν συμφωνίας για διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας.

«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε με «έξι καθαρές λέξεις» ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στον Yang Jiechi, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον οποίο υποδέχθηκε στο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

«Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα μας εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμκότηα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε όλη τη Μεσόγειο».

«Γι' αυτό και θέλω να σας πω ότι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή μου όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή που είναι κομβική για το διεθνές εμπόριο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης

«Στις δύσκολες ημέρες που διανύνουμε κάθε ένταση σε οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου χάρτη συνιστά πρόκληση για τις δυνάμεις της ειρήνης και πολύ περισσότερο όταν αυτή εκδηλώνεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και ανατολικά συνορα της Ευρώπης» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματα υπερασπίζεται την καλή γειτονία η διπλωματία είναι άλλη όψη της ισχύος της χώρας» συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share