Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

18 Σεπτεμβρίου 2020 17:50
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στις 18:00 ανακοινώνονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού που πλήττει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική, ενώ ένα απίστευτο μέτρο έρχεται για τους γάμους.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις:

13033: Επιστρέφει το sms από την Δευτέρα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα!

Καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες. Τα ίδια πρόσωπα εξηγούν πως βάσει της σημερινής εικόνας δεν επείγει ένα καθολικό lockdown στην Αττική, ο ρυθμός, ωστόσο, αύξησης των κρουσμάτων, καθώς και οι σχετικές προβολές των επιστημόνων θέτουν εκ των πραγμάτων επί τάπητος ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί στα τέλη του μήνα ή και νωρίτερα στην απευκταία περίπτωση, που διαπιστωθεί απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο, σύμμαχος αποδεικνύεται η επιβεβαιωμένη πλέον τάση, της μείωσης των κρουσμάτων, όπου έχουν εφαρμοστεί αυστηρότερα μέτρα.

Πάντως, η πιθανότητα 500 κρουσμάτων κορωνοϊού ημερησίως φοβίζει τους ειδικούς και φέρεται ικανή από μόνη της να πυροδοτήσει ένα νέο γύρο περιοριστικών μέτρων στην Αττική, που θα προσιδιάζει στην καραντίνα, που επεβλήθη τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο.

Κυβερνητικά στελέχη, που παρακολουθούν από πολύ κοντά την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, επιμένουν πως ένα δεύτερο lockdown στην Αττική θα είχε ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των ευπαθών ομάδων, εξ ου και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επαναφορά του μοντέλου των sms 13033 και εν προκειμένω ο περιορισμός ή και η επιβολή ωραρίου στις μετακινήσεις των γηραιότερων (άνω των 65) συμπολιτών μας.

Σε δεύτερο στάδιο και εφόσον δεν υποχωρήσει η εξάπλωση της πανδημίας εξετάζεται ο περιορισμός της λειτουργίας διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων. Ως ενδιάμεσο, πάντως, στάδιο, έως ότου «κλειδώσει» η απόφαση για ένα νέο lockdown στην Αττική θα μπορούσε να προκριθεί η αυστηροποίηση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. Το περιθώριο αυτό υπάρχει, καθώς όπως επιμένουν οι πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε τελικώς να ενεργοποιήσει μία ηπιότερη εκδοχή σε σχέση με την αρχική εισήγηση των επιδημιολόγων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share