Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ατελείωτο... νερό με βροχή 186 χιλιοστών σε 32 ώρες

Πού παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο ύψος σε χερσαίο έδαφος;

18 Σεπτεμβρίου 2020 16:24
Κακοκαιρία «Ιανός»: Ατελείωτο... νερό με βροχή 186 χιλιοστών σε 32 ώρες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ατελείωτο είναι... το νερό που έρχεται από τα φαινόμενα, τα οποία προκαλεί η κακοκαιρία «Ιανός», έχοντας φτάσει ακόμη και σε σημείο να ρίχνει ολόκληρη σκεπή, με τα ύψη βροχής, που έχουν καταγραφεί στο Ιόνιο να φτάνουν τα 186 χιλιοστά σε 32 ώρες.

Στην ξηρά η υψηλότερη ολική βροχόπτωση το ίδιο διάστημα καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 123 χιλιοστά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που καταγράφονται στο πέρασμα του «Ιανού», παρακολουθεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, χρησιμοποιώντας όχι μόνο το πυκνό δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του, αλλά παράλληλα εφαρμόζοντας εξειδικευμένους αλγορίθμους που συνδυάζουν δεδομένα δορυφόρων και μοντέλων, προκειμένου να εκτιμήσει μια σειρά από μετεωρολογικές παραμέτρους ακόμη και σε περιοχές χωρίς δυνατότητες επίγειας παρατήρησης, όπως είναι οι θαλάσσιες περιοχές.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Μετά το Ιόνιο και τις μεγάλες καταστροφές που συνεχίζει να προκαλεί ο κυκλώνας στο... "παιχνίδι" μπαίνουν κι άλλες περιοχές της Ελλάδος!

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 με αριθμό 4 επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία ως εξής:

1. Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου - από την Λευκάδα και νοτιότερα - την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα - κυρίως την κεντρική - και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

2. Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

3. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share