Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 324 οι νεκροί - Πέθανε 81χρονος στον Ευαγγελισμό

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών

17 Σεπτεμβρίου 2020 15:52
Κορωνοϊός: Στους 324 οι νεκροί - Πέθανε 81χρονος στον Ευαγγελισμό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών από κορωνοϊό, καθώς άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω επιπλοκών που προκάλεσε ο φονικός ιός.

Ο λόγος για έναν 81χρονο, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 2 Σεπτεμβρίου. Η αρχική εισαγωγή του είχε γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στις 25 Αυγούστου. Νωρίτερα, μια γυναίκα 83 ετών με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή από τον κορωνοϊό, ενώ κατέληξε και ένας 65χρονος άνδρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο 81χρονος έπασχε από υποκείνα νοσήματα (αρτηριακή ανεπάρκεια, ανεύρυσμα αορτής), ενώ με τον θάνατό του, το σύνολο νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα ανέβηκε στους 324.

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μίνι lockdown - Αυτό είναι το «σχέδιο Β» για την Αθήνα

Δεν είναι τυχαίο ότι το lockdown επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς τα κρούσματα, ιδιαίτερα στην Αττική, ξεφεύγουν κάθε μέρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και ένα «μίνι lockdown» να είναι το εναλλακτικό πλάνο για την Αθήνα, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθήνα από τα μεσάνυχτα, την ώρα δηλαδή που κατεβάζουν ρολά εστιατόρια και μπαρ, έως και τις 7 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», μοιραία η κλιμάκωση των μέτρων το επόμενο διάστημα δεν φαίνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι μπορεί να αποφευχθεί. Και αυτό διότι η δυναμική κυκλοφορία του ιού SARS-CoV-2 εντός της κοινότητας οδηγεί σε δυσοίωνες προβλέψεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

Έτσι στη νέα δέσμη περιορισμών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή στο σύνολό της ή τμηματικά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναστολή των συναυλιών και η μείωση των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις από 50 σε μόλις 20.

Επιπλέον πιο σφιχτή θα είναι η σύνθεση στα τραπέζια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα από έξι που ισχύει σήμερα ενώ ενδέχεται να μειωθεί και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις παραμένει 50 έως και σήμερα.

Αντίστοιχα η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη υποχρεωτικό μέτρο παρότι θα αποτελέσει σημείο σύγκρουσης και αντιδράσεων από τους αρνητές της πανδημίας.

Και καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες βάζουν πλέον όλα τα μέτρα στο τραπέζι σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το σενάριο εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου στον δημόσιο τομέα ενδεχομένως και στον ιδιωτικό ώστε να αποσυμπιεστούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόκειται άλλωστε για συστάσεις των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τη δαιδαλώδη τηλεδιάσκεψη της περασμένης Δευτέρας που διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share