Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλειστά σχολεία: Πού δεν θα ανοίξουν λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός»

Δείτε αναλυτικά

17 Σεπτεμβρίου 2020 15:22
Κλειστά σχολεία: Πού δεν θα ανοίξουν λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όλα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 18/09 λόγω της κακοκαιρίας. Με την κακοκαιρία να άρχισε ήδη να σφυροκοπά το νησί της Ζακύνθου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. Καμία δουλειά και κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζουν, όσο η ανθρώπινη υγεία και ζωή. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να υπακούσουμε στα μέτρα και στους κανόνες. Ιδιαίτερα όμως, όλοι ας έχουμε στο νου μας και τον διπλανό μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν τρομάζει, όσο η άγνοια και η έλλειψη ετοιμότητας».

Κακοκαιρία «Ιανός»: Αυτές οι περιοχές κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας "Ιανός", όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για τις παρακάτω περιφερειακές ενότητες: Ηλεία, Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Με τον Γιάννη Καλλιάνο να λέει χαρακτηριστικά: «Μην μας φανεί περίεργο να δούμε και βάρκες να ανεβαίνουν στη στεριά»

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας».

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα.

Ήδη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές στα δυτικά της χώρας που είναι και οι πρώτες που θα πληγούν από το πέρασμα της κακοκαιρίας λαμβάνονται ειδικά μέτρα με διακοπές σε ακτοπλοϊκές γραμμές και αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share