Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Συναγερμός σε σχολείο στο Κερατσίνι: Βρέθηκε μαθητής θετικός στον κορωνοϊό (Video)

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων

17 Σεπτεμβρίου 2020 09:01
Συναγερμός σε σχολείο στο Κερατσίνι: Βρέθηκε μαθητής θετικός στον κορωνοϊό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε σε σχολείο της Αττικής, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση «λουκέτου» σε έξι σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με Διευθυντή σχολείου στο Κερατσίνι, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, ένας μαθητής εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού με υψηλό πυρετό, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Το παιδί υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο, όπως ενημέρωσε η οικογένεια του μαθητή τον Διευθυντή, αρχικά τους είπαν ότι ήταν αρνητικό.

Ο μαθητής, που ήταν πλέον χωρίς συμπτώματα, πήγε κανονικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο σχολείο για τον αγιασμό. Ο Διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, τον ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ ότι είχε γίνει λάθος στο πρώτο αποτέλεσμα του τεστ και ότι τελικά το παιδί είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Ο μαθητής από την Τρίτη παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ωστόσο, στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γιατί ο μαθητής, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε την ημέρα του αγιασμού σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

«Δεν είμαι καμιά ανεύθυνη, δεν το ήξερα...» - Η απάντηση μητέρας μαθητή θετικής στον κορωνοϊό

Έξαλλη ήταν, και μάλλον με το δίκιο της, η μητέρα μαθητή σε υπό κατάληψη Λύκειο, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, δίνοντας απαντήσεις σχετικά με το αν πήρε μέτρα προφύλαξης και τονίζοντας, ότι το θέμα παρουσιάστηκε διαστρεβλωμένα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, συγκεκριμένα, κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πατρών όπου οι μαθητές αιτούνται μικρότερο αριθμό ατόμων στις τάξεις, αλλά και επιπλέον μέτρα προστασίας, καθώς μια μητέρα παιδιού που είχε επισκεφτεί το σχολείο εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η ίδια μίλησε στο LIVE NEWS τονίζοντας ότι «όταν πήγα στο σχολείο δεν ήταν θετική».

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είχε συμπτώματα και πήγε να κάνει το τεστ γιατί ήταν υποχρεωμένη από την υπηρεσία της, επιστρέφοντας από την άδεια.

«Δεν το ήξερα ότι είμαι θετική και πήγα στο σχολείο να διασπείρω τον κορωνοϊό. Το τεστ το κάνουμε και καθόμαστε για εργασία, δεν είμαι τόσο ανεύθυνη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share