Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

«Η θύελλα θα θερίσει την χώρα και πιο δύσκολη μέρα η...» - Ο Θοδωρής Κολυδάς χτυπά το καμπανάκι

Αναλυτική πρόγνωση

16 Σεπτεμβρίου 2020 22:25
«Η θύελλα θα θερίσει την χώρα και πιο δύσκολη μέρα η...» - Ο Θοδωρής Κολυδάς χτυπά το καμπανάκι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε επίπεδα θύελλας θα φτάσουν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά, με τον ίδιο να χτυπά το καμπανάκι στο Star για την κακοκαιρία «Ιανός», για την οποία ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως θα «χτυπήσει» και την Αττική.

Αυτή ξεκινά από αύριο (17/9), όπως επεσήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 12 μποφόρ σε ριπές, ενώ πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή (18/9).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων

Μια σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων έρχεται στην χώρα με την κακοκαιρία «Ιανός», με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπισή της.

Στην σύσκεψη της ΠΠ, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των Υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

«Οι επιπτώσεις του “Ιανού” θα είναι παρεμφερείς με αυτές μίας κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ιανός».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής τρεις οδηγίες:

- Σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφύγουν τους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
- Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να ασφαλίσουν ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share