Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού - Δείτε ποια είναι

Σε ποιες περιοχές

16 Σεπτεμβρίου 2020 13:35
Συναγερμός στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού - Δείτε ποια είναι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε συναγερμό έχουν τεθεί 6 σχολεία της χώρας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας που καλείται να διαχειριστεί τη κρίση του κορωνοϊού. Ενώ, ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, εξέδωσε απόψε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρεται στα σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, κλειστό μέχρι 27/09
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, κλειστό μέχρι 27/09
  • Το τμήμα Β5 στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας - Θα παραμέινει κλειστό μέχρι 27/09
  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, κλειστό μέχρι 18/09

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

«Εγώ αυτό το μπου... δεν το θέλω»: Απίστευτη μάνα επιτέθηκε στο παιδί της που ήθελε να φορέσει μάσκα!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Μητέρα κατσάδιασε τον γιο της για την απόφαση του να φορέσει μάσκα προκειμένου να πάει στο σχολείο.

Τις πόρτες τους άνοιξαν την Δευτέρα (14/9) τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα παρατράγουδα.

Ένα τέτοιο καταγράφηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου μια μητέρα τα έχωσε στον γιο της, για την απόφαση του να βάλει μάσκα προκειμένου να πάει στο σχολείο.

Η ίδια υποστηρίζοντας ότι από την μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα με την υγεία του, του ζήτησε να την πετάξει ενώ στην συνέχεια μπήκε στο σχολείο προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή, για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω» είπε χαρακτηριστικά η ίδια, η οποία άρπαξε την μάσκα από τα χέρια του γιου της και την πέταξε στην συνέχεια στον δρόμο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

Γονιός έξω από σχολείο:«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά μου χωρίς μάσκα και ας μην τα δέχονται»

Αρκετοί ήταν οι γονείς οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα (14/9) τα παιδιά τους στα σχολεία της χώρας χωρίς όμως αυτά να φορούν μάσκες κάτι που είχε σαν συνέπεια να μην γίνουν δεκτά.

Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα και όπως αναμενόταν αρκετοί ήταν οι γονείς, οι οποίοι πήγαν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς να φορούν μάσκες, με συνέπεια αυτά να μην γίνουν δεκτά.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε στην Πάτρα η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», με έναν γονιό ο οποίος τοποθετήθηκε για την απόφαση του, να μην φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

«Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ σε συνέχεια των λεγομένων του.

Σε συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», ενώ καταλήγοντας τόνισε πως: «Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. H άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λεγόμενα μιας μητέρας πέντε παιδιών, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share