Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα για την Αττική - Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας και τα καταστήματα

Δραματικές εξελίξεις!

15 Σεπτεμβρίου 2020 18:24
Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα για την Αττική - Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας και τα καταστήματα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα, με την πανδημία του κορωνοϊού να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Η δυσκολότερη κατάσταση εντοπίζεται στην Αττική, με τα σημερινά κρούσματα να είναι 197 από τα 310 συνολικά.

Η διαμορφωθείσσα κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Oι συνθήκες είναι δύσκολες. Όταν και όπου εντοπίζουμε αυξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την Αττική και συγκεκριμένα:

  • Όριο πληρότητας 50% συναυλίες που διεξάγονται σε ανοιχτό χώρο. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι, με χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία για 15 ημέρες των Κέντρων διασκέδασης με μουσική και κλειστές αίθουσες για μουσική.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές οι οποίες θα λειτουργούν με το 50% των πολιτών και με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων
  • Ανώτατο όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα
  • 50 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Ισχυρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους ανω των 65

Συναγερμός σε σχολείο του Πύργου: Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής Γυμνασίου

Ένα 24ωρο μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης. Ενώ, λίγο νωρίτερα επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Λέρο και πρόκειται για μια έγκυο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην οποία συμμετέχουν όλοι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share