Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 311 νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξε 83χρονος στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

14 Σεπτεμβρίου 2020 20:36
Κορωνοϊός: 311 νεκροί στην χώρα μας - Κατέληξε 83χρονος στο Λαϊκό Νοσοκομείο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα 14/9, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 311. Συγκεκριμένα, κατέληξε 83χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, νωρίτερα, 180 νέα κρούσματακορωνοϊού στη χώρα. Στους 59 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ στο «κόκκινο« βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Αθήνα με 102 νέα περιστατικά.

Κορωνοϊός: Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους στην Αττική; (Video)

Οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν από το μεσημέρι συζητούν εκτενώς τα μέτρα που θα προτείνουν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Αττική δεδομένου ότι παρουσιάζει βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την επιτροπή να του παραδοθεί λίστα με μέτρα για το Λεκανοπέδιο ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τα μέτρα που «κλείδωσαν»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, η επιτροπή που συνεδριάζει από τις 15:30, θα συστήσει να επεκταθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ακόμη και σε εκείνους που σήμερα δεν εφαρμόζεται. «Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στους ανοικτούς χώρους η καθολική χρήση μάσκας καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα» ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή στο ethnos.gr. Ενδεικτικά, πλέον θα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και σε καφετέριες, εστιατόρια αλλά και σε άλλους χώρους που μέχρι σήμερα δεν επιβαλλόταν.

Σε ό,τι αφορά όμως τους εξωτερικούς χώρους θα υπάρξει σκληρή σύσταση για χρήση μάσκας σε σημεία όπου καταγράφεται συνωστισμός.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, περιορίζουν περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να παραβρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως συγκεντρώσεις, συναυλίες, συνέδρια ενώ αναμένεται να περιοριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα παραβρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ίσχυε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share