Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Έρχεται μεσογειακός κυκλώνας": Συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Προειδοποίηση σοκ!

14 Σεπτεμβρίου 2020 13:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, o οποίος το πρωί μας ανέλυσε και τον καιρό της ημέρας!

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επικαλούμενος προειδοποιεί για «βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και ημέρες στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας και τείνει να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά τις αμέσως επόμενες ημέρες».

«Είναι σύνηθες τέτοια εποχή που οι θάλασσες μας είναι αρκετά θερμές, βαρομετρικά χαμηλά που αλληλεπιδρούν για πολλές ημέρες με τη θάλασσα να αποκτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και στροβιλισμού λαμβάνοντας μορφή κυκλώνα που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη χαρακτηρίζονται ως Μεσογειακοί κυκλώνες εξαιτίας τις περιορισμένης έκτασής τους σε σχέση με τους γνωστούς κυκλώνες που δημιουργούνται στους ωκεανούς. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν πολύ» εξηγεί ο μετεωρολόγος.

Δείτε στα βίντεο την προβλεπόμενη εξέλιξη δημιουργίας του Μεσογειακού κυκλώνα που θα προσεγγίσει τη χώρα μας την Πέμπτη.

ΠΙΘΑΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Εντυπωσιακά τα...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, September 13, 2020

«Ο καιρός αρχίζει να...»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Τα παγκόσμια προγνωστικά καιρικά μοντέλα έδωσαν στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις τους για τον φετινό χειμώνα και ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει τις λεπτομέρειες μέσα από τη σελίδα του στο Facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου για τον επερχόμενο χειμώνα

«Μόλις δημοσιεύτηκαν και οι πρώτες "εκτιμήσεις" για τον επερχόμενο χειμώνα από τα μεγαλύτερα μετεωρολογικά κέντρα!

Τα περισσότερα λοιπόν από τα προγνωστικά μοντέλα προβλέπουν ιδιαίτερα ζεστό χειμώνα ιδιαίτερα για τη Φινλανδία, και τα μισά από αυτά κανονικό χειμώνα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας!

Θα πρέπει να τονιστεί οτι οι εποχικές προγνώσεις δεν έχουν σε καμία περίπτωση την την ακρίβεια των καθημερινών, παρέχουν μια τελείως γενική εικόνα και μόνο τις αποκλίσεις από αυτό που ονομάζουμε κανονικά επίπεδα. Οπότε βλέποντας και λέγοντας.
πηγή: Copernicus

Όπως είχα επισημάνει απο τις 7 του Σεπτέμβρη, ενδιάφερον απο πλευράς βροχοπτώσεων αρχίζει να παρουσιάζει ο καιρός προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.. Από αύριο περισσότερες λεπτομέρειες..

Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!

Σάκης Αρναούτογλου»

Με την ευκαιρία δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share