Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δείτε αναλυτικά!

13 Σεπτεμβρίου 2020 08:13
«Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού στο Open, τονίζοντας πως και σήμερα (13/9) οι άνεμοι θα επιμείνουν ισχυροί, ενώ ανέφερε και πού θα νιώσουμε περισσότερη ζέστη, καθώς και το τι θα συμβεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αν και ο Σάκης Αρναούτογλου έστειλε τη δική του προειδοποίηση.

Ο μετεωρολόγος πρόσθεσε, ότι οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ σε βοριάδες, με τη θερμοκρασία στους 34 βαθμούς, ενώ και αύριο (14/9) θα ισχύσει παρόμοιο σκηνικό, με ενίσχυση μάλιστα στο Ιόνιο για τους βοριάδες.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Αρχίζει η πτώση της θερμοκρασίας - Ξανά προσοχή στους ισχυρούς ανέμους

Καιρός σήμερα: Τα θετικά νέα έρχονται για τον καιρό, καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την αίσθηση δροσιάς, αλλά και πάλι σήμερα (13/9) χρειάζεται προσοχή στους ισχυρούς ανέμους.

Την Κυριακή, λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στη νότια Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με ασθενείς βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 29 βαθμούς.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά, ενώ στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share