Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λαμία για διασπορά του ιού σε πάρτι

Μαζικά τεστ σε μαθητές

12 Σεπτεμβρίου 2020 17:55
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λαμία για διασπορά του ιού σε πάρτι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Kλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί την Κυριακή στη Λαμία για να πραγματοποιήσει τεστ σε 60 μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε πάρτι και είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με το 16χρονο και τη 14χρονη που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει και στα Γιαννιτσά!

Και οι δύο μαθητές μπήκαν σε καραντίνα.Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι Υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.

Σημειώνεται ότι αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί τόνισαν ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος «κουβαλά» τον ιό ή όχι.

Την Κυριακή, στο ΓΝ Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο "Πέτρινο", το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.

Πηγή: lamiareport.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κοζάνη - Δύο κρούσματα στην Εορδαία μετά από γάμο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κοζάνη και συγκεκριμένα σε χωριό της Εορδαίας, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για δύο κρούσματα κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν μετά από γάμο που τελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kozani Media, όλα δείχνουν πως συγγενής των νεονύμφων νόσησε εκτός περιοχής, σε νησί των Κυκλάδων, και δεν γνώριζε πως ήταν θετικός στον ιό, ενώ κατά την ιχνηλάτηση προέκυψε και δεύτερο κρούσμα. Τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα τεστ αναμένονται αύριο, Σάββατο. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει και σε ελληνικό στρατόπεδο!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share