Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικό βρέφος 20 ημερών στη Μόρια

Μεταφέρεται στην Αθήνα

12 Σεπτεμβρίου 2020 16:11
Κορωνοϊός: Θετικό βρέφος 20 ημερών στη Μόρια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκε χθες 20 ημερών βρέφος αφγανικής καταγωγής, με εμπύρετο νόσημα και αναπνευστικά προβλήματα. Εκεί διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα του. Επίσης, έξαρση κρουσμάτων του φονικού ιού έχουμε και στα Γιαννιτσά!

Το βρέφος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και είναι πιθανό να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που -όμως- δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Γι αυτό και προγραμματίζεται να μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα και το νεογέννητο δεν περιλαμβάνονται στους 35 διαπιστωμένους ασθενείς πρόσφυγες ούτε σε αυτούς που έχουν χαρακτηρισθεί επαφές τους.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κοζάνη - Δύο κρούσματα στην Εορδαία μετά από γάμο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κοζάνη και συγκεκριμένα σε χωριό της Εορδαίας, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για δύο κρούσματα κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν μετά από γάμο που τελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kozani Media, όλα δείχνουν πως συγγενής των νεονύμφων νόσησε εκτός περιοχής, σε νησί των Κυκλάδων, και δεν γνώριζε πως ήταν θετικός στον ιό, ενώ κατά την ιχνηλάτηση προέκυψε και δεύτερο κρούσμα. Τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα τεστ αναμένονται αύριο, Σάββατο. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει και σε ελληνικό στρατόπεδο!

Συναγερμός σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής: Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός (Video)

Θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο Open TV, ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».

Παράλληλα, σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, προχώρησε η κυβέρνηση με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και αυτό αφορά τέσσερις περιοχές.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. «καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς, που αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share