Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαμός σε πτήση αεροπλάνου από Αθήνα για Ηράκλειο

Απρόβλεπτη τροπή...

12 Σεπτεμβρίου 2020 13:42
Χαμός σε πτήση αεροπλάνου από Αθήνα για Ηράκλειο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμός επικράτησε στη νυχτερινή πτήση αεροπλάνου Αθήνα Ηράκλειο της Παρασκευής (11-09-2020), καθώς η πεισματική άρνηση μίας επιβάτιδας να ταξιδέψει με τη μάσκα ατομικής προστασίας, όπως προβλέπεται από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, προκάλεσε αναστάτωση, ενώ πρόσφατα υπήρξε συντριβή αεροσκάφους στο εξωτερικό.

Οι έντονες αντιρρήσεις της γυναίκας να υπακούσει στις υποδείξεις του πληρώματος, καθήλωσε το αεροσκάφος στον αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για ώρα, προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην προγραμματισμένη αναχώρηση.

Η πτήση με 200 επιβάτες και με προορισμό το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου επρόκειτο να αναχωρήσει στις 22:40 τη νύχτα της Παρασκευής. Η συγκεκριμένη επιβάτης επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με καθυστέρηση, γύρω στις 22:20 και κάθισε στη θέση της χωρίς να φορέσει μάσκα. Άμεσα, οι αεροσυνοδοί της συνέστησαν να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, ωστόσο εκείνη αρνούνταν πεισματικά.

Στη συνέχεια, μετακινήθηκε σε άλλη θέση στο αεροσκάφος, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ενημέρωσε την Ασφάλεια του Αερολιμένα για το συμβάν, με αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ένταση από την πλευρά της γυναίκας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες λιποθύμησε όταν άνδρες της Ασφάλειας του αεροδρομίου και τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να την κατεβάσουν από το αεροσκάφος.

Λίγα λεπτά αργότερα ασθενοφόρο έσπευσε στην πίστα παραλαμβάνοντας τη γυναίκα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες απορούσαν πώς κατάφερε να περάσει από τους ελέγχους του αεροδρομίου και να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο χωρίς να φορά μάσκα. Η πτήση τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 23:30 με περίπου μία ώρα καθυστέρηση.

Αναγκαστική προσγείωση αεοσκάφους στην Κέρκυρα - Σε κατάσταση αμόκ επιβάτης

Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα αναγκάστηκε αεροσκάφος, με επιβάτη του σε κατάσταση αμόκ και να προκαλεί επεισόδιο, με αποτέλεσμα την προσγείωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο επιβάτης ο οποίος ήταν μεθυσμένος, σηκώθηκε, από την θέση του και χτυπούσε τις πόρτες. Αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος να λάβει την απόφαση να κατεβάσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με την πτήση να έχει προορισμό το Μάντσεστερ, ενώ πρόσφατα υπήρξε συντριβή αεροσκάφους στο εξωτερικό.

Σημειώνουμε ότι λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει για τον covid-19, με παρέμβαση του ΕΟΔΥ κατέβηκε μόνο ο συγκεκριμένος επιβάτης ο οποίος συνελήφθη, ενώ το αεροπλάνο έφυγε κανονικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share