Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα - Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα σε «επιβαρυμένες» περιοχές

Όλες οι απαντήσεις για τα σχολεία

11 Σεπτεμβρίου 2020 18:24
Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα - Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα σε «επιβαρυμένες» περιοχές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα αυξημένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, που παρατηρήθηκαν για ακόμη μια φορά σήμερα (11/9) στην Ελλάδα, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να την εκφράζει εκ μέρους των λοιμωξιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά να επισημαίνει, ότι τα μέτρα σε «επιβαρυμένες» περιοχές θα μείνουν.

Η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κορωνοϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε και τι ακριβώς συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες και όταν παρουσιάζονται παρενέργειες όπως αυτή με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Είπε ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν συχνά και γίνεται για την ασφάλεια των εθελοντών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς και είναι σε ισχύ από σήμερα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα καθώς έχει εντοπιστεί στην περιοχή τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μια και μόνο συρροή. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, πρόσθεσε.

Η επιδημιολογική εικόνα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι καλύτερη και βγαίνουν από την καραντίνα από τις 15/9.

Είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Όσα ισχύουν για τα σχολεία

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ περιέγραψε πως θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία. Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του και να ενημερώσει την σχολική μονάδα.

Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Εν αναμονή του αποτελέσματος από το τεστ το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του. Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Θα επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Στο σχολείο θα μπορεί να επιστρέψει αν βγει θετικό το τεστ είτε είναι μαθητής είτε ενήλικος μετά την πάροδο 10 ημερών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share