Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

11η Σεπτεμβρίου: Πως είναι σήμερα το σημείο όπου βρισκόντουσαν οι Δίδυμοι Πύργοι;

19 χρόνια μετά!

11 Σεπτεμβρίου 2020 13:47
11η Σεπτεμβρίου: Πως είναι σήμερα το σημείο όπου βρισκόντουσαν οι Δίδυμοι Πύργοι;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

19 συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και σήμερα η εικόνα στο σημείο είναι εντελώς διαφορετική!

Το καινούριο σύμπλεγμα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από την αρχή συμπεριλαμβάνοντας τον νέο Πύργο One World Trade Center (Freedom Tower) και 4 ακόμη κτίρια υπό κατασκευή, το Εθνικό Μουσείο της 9/11, τα δύο μνημεία-γιγαντιαία συντριβάνια της 9/11 στο σημείο όπου στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, τον καινούριο Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί μετά την κατάρρευση του Νότιου Πύργου, καθώς και τον ανακατασκευασμένο σταθμό του Μετρό.

Ο Αρχιτέκτονας του Πύργου της Ελευθερίας, David Childs, της Εταιρίας Skidemore, Owings & Merill, ο οποίος σχεδίασε το Burj Khalifa στα Η.Α.Ε, και τα αναρίθμητα συνεργεία ξεκίνησαν την κατασκευή των θεμελίων και των υπόγειων ορόφων στις 27 Απριλίου του 2006. Από τις 30 Απριλίου 2012 ο νέος Πύργος One World Trade Center είναι το πιό ψηλό κτήριο στην Νέα Υόρκη ξεπερνώντας σε ύψος το Empire State Building, φτάνοντας τα 541 μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της κεραίας του.

Το ύψος του κτιρίου είναι συμβολικό, διότι σε πόδια, την μονάδα μέτρησης του μήκους στις ΗΠΑ, μετατρέπεται σε 1.776 πόδια, έτος της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Στις 3 Νοεμβρίου 2014 το κτίριο άνοιξε για το κοινό και στέγασε την πρώτη Εταιρία, Conde Nast, η οποία κατέλαβε 24 ορόφους. Στο Βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν του καινούριου ουρανοξύστη One World Trade Center.

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share