Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 299 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 74χρονη στο "Παπανικολάου"

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

11 Σεπτεμβρίου 2020 13:15
Κορωνοϊός: 299 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 74χρονη στο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία γυναίκα 74 ετών, κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευτόταν, καθώς είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του στη χώρα, ανέρχεται πλέον σε 300.

Η 74χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το thesstoday, ήταν διασωληνωμένη στην Α' ΜΕΘ και είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται πως, κατέληξε από αναπνευστική ανεπάρκεια και σηπτική καταπληξία.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και ένας 89χρονος.

Κορωνοϊός: Ανατροπή με την καθολική χρήση μάσκας στην Αττική (Video)

Κορωνοϊός: Εκτός πλάνου βρίσκεται μέχρι στιγμής η καθολική χρήση της μάσκας από τους πολίτες όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε». Ενώ, συναγερμός έχει σημάνει σε δύο εφορίες, στην Αττική, καθώς υπήρξαν θετικά κρούσματα του φονικού ιού.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε:

«Όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν οι αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

Αναφορικά με την παροχή μασκών στους μαθητές, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα.

Συναγερμός σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής: Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός (Video)

Θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο Open TV, ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».

Παράλληλα, σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, προχώρησε η κυβέρνηση με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και αυτό αφορά τέσσερις περιοχές.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. «καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς, που αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share