Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός σε ελληνικό στρατόπεδο: Θετικός στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτος

24 άτομα σε καραντίνα

11 Σεπτεμβρίου 2020 12:58
Συναγερμός σε ελληνικό στρατόπεδο: Θετικός στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας νεαρός νεοσύλλεκτος, ο οποίος παρουσιάστηκε πρώτα στο στρατόπεδο κατάταξής στην Καβυσσό Έβρου και έπειτα μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο που είναι να υπηρετήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός στρατιώτης προέρχεται από την Χαλκιδική και παρουσιάστηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στο Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου όπου και είχαν υποβληθεί όλοι οι νεσύλλεκτοι σε προληπτικό τεστ κορωνοϊού. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει σε δύο εφορίες, στην Αττική.

Η μονάδα που υπηρετούσε εκκενώθηκε από το προσωπικό και στρατιώτες όπου και θα γίνει στον χώρο του στρατοπέδου απολύμανση, όπως και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα υποβληθούν σε τεστ κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου. Ιχνηλατούνται οι επαφές του και στα δύο στρατόπεδα που παρουσιάστηκε. Προς το παρόν 24 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.

Συναγερμός σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής: Θετική στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός (Video)

Θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο Open TV, ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».

Παράλληλα, σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, προχώρησε η κυβέρνηση με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και αυτό αφορά τέσσερις περιοχές.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. «καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς, που αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share