Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/09)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

11 Σεπτεμβρίου 2020 08:07
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11/09)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα 11/09! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open.

Ενώ, σεισμό 4,2 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του γεωδυναμικού ινστιτούτου με επίκεντρο ανατολικά των Αλκυονίδων νήσων τα ξημερώματα.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Τραγωδία στους Αμπελόκηπους: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε πολυκατοικία

Τραγωδία είχαμε στους Αμπελόκηπους με μια ηλικιωμένη γυναίκα να ανασύρεται μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα της χωρίς τις αισθήσεις και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα είχε χάσει τη ζωή της. Επίσης, σοκ είχε προκαλέσει η είδηση ότι μια 84χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, στην περιοχή των Τρικάλων

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κηφισίας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα εξαώροφης πολυκατοικίας, εγκλωβίζοντας τους ενοίκους καθώς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το κλιμακοστάσιο για να βγουν από το κτήριο λόγω των πυκνών καπνών.

Δείτε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το περιστατικό:

Έντονο παρασκήνιο για τη φωτιά στη Μόρια: Το ύποπτο SMS που στάλθηκε 30' πριν (Video)

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει για τη φωτιά που έκαψε τη Μόρια. Οι έρευνες εστιάζονται σε ένα γραπτό μήνυμα SMS που εστάλη σε αρκετούς από τους μετανάστες 30' πριν εμφανιστούν οι πρώτες φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 λεπτά πριν τον εμπρησμό διακινήθηκε στα κινητά τηλέφωνα των φιλοξενούμενων του ΚΥΤ. Παράλληλα, έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβo, καθώς κάτοικοι της Μόριας μαζί με κατοίκους όμορων κοινοτήτων έχουν κλείσει από νωρίς το πρωί τον δρόμο που οδηγεί στο ΚΥΤ

Το συγκεκριμένο μήνυμα που ανέφερε ότι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης γιατί υποτίθεται πως θα εκκενωνόταν η δομή και θα τους μετακινούσαν εκτός Λέσβου.

Εκείνο που αναζητούν οι αρχές είναι φυσικά ο αποστολέας του μηνύματος καθώς επίσης και τον ρόλο που ενδεχομένως να διαδραμάτισαν μέλη συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δεν ανήκει στη λίστα των καταγεγραμμένων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια στη Μυτιλήνη είχε καταγραφεί η παρουσία 115 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με περίπου 8.000 εθελοντές. Μετά το ξεκαθάρισμα όμως που έγινε και την υποχρέωση καταγραφής τους με την προσκόμιση μιας σειράς δικαιολογητικών έμειναν να δραστηριοποιούνται μόλις 17 εντός της δομής και 55 σε ολόκληρο το νησί. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν μερικές ακόμη της οποίας η δράση ήταν απροσδιόριστη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share