Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Βηρυτό: Φωτιά στα συντρίμμια του λιμανιού

Συνεχίζεται η διασπορά του πόνου στην χώρα

10 Σεπτεμβρίου 2020 17:51
Συνεχίζεται η τραγωδία στη Βηρυτό: Φωτιά στα συντρίμμια του λιμανιού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Βηρυτό, καθώς δεν φτάνει μόνο η έκρηξη που στοίχισε εκατοντάδες ζωές, αλλά τώρα ξέσπασε και φωτιά στα συντρίμμια του λιμανιού, προκαλώντας εκ νέου τον πόνο.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε ελικόπτερά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία περιορίστηκε στο χώρο γύρω από την αποθήκη.

Εικόνες που μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα ελικόπτερο με δεξαμενή με νερό να πετάει ήδη στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου AlJadeed ότι δεν έχει διευκρινιστεί το είδος των υλικών που καίγονται. Ωστόσο συνέστησε στους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά είναι περιορισμένη σε ένα μέρος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, αλλά ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να φύγουν από την πόλη, η οποία φέρει ακόμη το τραύμα από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 190 ανθρώπους.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου Ζορζ Κετάνεχ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν φόβοι για μια δεύτερη έκρηξη εξαιτίας της σημερινής πυρκαγιάς και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, αν και, όπως διευκρίνισε, κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στην ζώνη αφορολόγητων προϊόντων του λιμανιού, ενώ μια τεράστια στήλη καπνού είναι ορατή από πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας. Η στρατιωτική πηγή σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο λιμάνι, όπου βρίσκονται αποθήκες και σιλό σιτηρών που είχαν καταστραφεί από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, από την οποία περίπου 190 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share