Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρή 15χρονη - Η νέα μόδα στο Tik Tok που την οδήγησε στο θάνατο

Θρήνος...

10 Σεπτεμβρίου 2020 15:29
Νεκρή 15χρονη -  Η νέα μόδα στο Tik Tok που την οδήγησε στο θάνατο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 15χρονο κορίτσι, που πήρε υπερβολική ποσότητα ενός αντιαλλεργικού φαρμάκου για ένα challenge που τείνει να γίνει «μόδα» στο TikTok.

Η Κλόε Φίλιπς από τις ΗΠΑ λέγεται ότι πέθανε αφού πήρε υπερβολική δόση αντιισταμινικών φαρμάκων στο πλαίσιο ενός challenge στο TikTok. Ενώ, μια 19χρονη από το Κόκομο της Ιντιάνα κατηγορείται ότι έγδαρε ζωντανή μία γάτα και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Στο «Benadryl Challenge», όπως ονομάζεται, οι χρήστες καλούνται να πιουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αντιισταμινικών φαρμάκων για να έρθουν σε κατάσταση «νιρβάνας» αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερβολική δόση της διφαινυδραμίνης, της ουσίας που περιέχουν τα φάρμακα για τις αλλεργίες, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Η θεία της Κλόε, Τζάνετε Σίσι, Λίζουρ, προειδοποίησε μέσω Facebook για τη νέα αυτή μόδα που κόστισε τη ζωή της ανηψιάς της, αλλά το ποστ έχει πια κατέβει, σύμφωνα με τη «Sun».

«Η υπερβολική δόση Benadryl μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση και καρδιακή ανακοπή. Αν υπάρχει τέτοια “μόδα” στο TikTok είναι πολύ επικίνδυνη» είπε ο Ντέιβιντ Τζούρλινκ, επικεφαλής του τμήματος κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. «Δεν πρέπει να πειραματίζεται κανείς με τέτοια πράγματα» υπογραμμίζει και εξηγεί ότι η υπερβολική δόση του Benadryl μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, σύγχυση, θολή όραση ακόμα και κώμα».

33χρονος αυτοκτόνησε live στο Facebook

O 33χρονος Ronnie McNutt δεν ήθελε να ζει άλλο και μετέδωσε την αυτοκτονία του live στο Facebook. Το σοκαριστικό βίντεο έκανε τον γύρο των social media και μεταδόθηκε ακόμα και στο TikTok, παρά την προσπάθεια που έκανε η πλατφόρμα για να μην το δουν οι χρήστες της. Επίσης, ένας 20χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την Daily Star ο 33χρονος, πρώην βετεράνος στο Ιράκ, φέρεται να είχε χάσει την δουλειά του και να είχε χωρίσει με τη σύντροφό του πριν κόψει το νήμα της ζωής του.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε:

«Το βράδυ της Κυριακής το βίντεο μιας αυτοκτονίας μεταδόθηκε live στο Facebook και μεταφορτώθηκε και σε άλλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του TikTok.

Απαγορεύουμε τους λογαριασμούς που προσπαθούν ν' ανεβάσουν τέτοια βίντεο. Ευχαριστούμε τα μέλη της κοινότητας που αναφέρουν το περιεχόμενο και προειδοποιούν άλλους από το να δουν σε σεβασμό προς το πρόσωπο και την οικογένεια. Ενθαρρύνουμε όσους έχουν σκέψεις αυτοκτονίας να ζητήσουν βοήθεια».

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και η θρησκευτική οργάνωση στην οποία ανήκε ο 33χρονος.

«Θρηνούμε με την οικογένεια McNutt. Ο Ronnie ήταν ένας πιστός, εκκεντρικός και αφοσιωμένος άνδρας, που αγαπούσαν πολλοί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share