Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα έκρηξη κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τα 200 το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικά τα τελευταία στοιχεία

9 Σεπτεμβρίου 2020 18:21
Κορωνοϊός: Νέα έκρηξη κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τα 200 το τελευταίο 24ωρο

Σε 248 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (09/09) ο ΕΟΔΥ, ενώ λίγο νωρίτερα κατέληξε ένας 80χρονος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.080, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 2.297 (19.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.296 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 11 (23.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 293 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 108 (36.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό: Αναφορά για 84χρονο που πέθανε από τον ιό στη Βρετανία τον Ιανουάριο

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον κορωνοϊό και το πότε εκείνος ξεκίνησε την παγκόσμια του εξάπλωση, καθώς γίνεται αναφορά πως 84χρονος πέθανε από τον ιό στη Βρετανία τον Ιανουάριο, πολύ πριν φτάσει επισήμως εκεί δηλαδή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 για τον νέο ιό, αλλά ο θάνατος του Πίτερ Άτγουντ φέρνει σε αμφισβήτηση τα εν λόγω δεδομένα. Ο ίδιος μοιάζει, μετά από νεκροψία, να έχει «κολλήσει» στις 28 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες δηλαδή προτού παρατηρηθεί το πρώτο επίσημο κρούσμα, ενώ τώρα στην Ελλάδα η τραγική λίστα ολοένα μεγαλώνει.

Η κόρη του, Τζέιν Μπάκλαντ, κατηγορεί την Κίνα για ψεύδη, τονίζοντας πως «αν έλεγαν την αλήθεια και δεν το κρατούσαν για τον εαυτό τους, θα είχαν σώσει αμέτρητες ζωές». Η ίδια θεωρεί, ότι θα μπορούσε ο ιός να κυκλοφορεί και από τον Νοέμβριο του 2019 στο Νησί.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη εκδοχή ανέφερε πως ο κορωνοϊός μεταφέρθηκε πρώτα από νυχτερίδες, που πωλούνταν στην αγορά της κινεζικής Ουχάν, προτού αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες αναφέρουν, άμεσα ή έμμεσα, ότι η κυβέρνηση της χώρας γνώριζε πως είχε κατασκευαστεί σε εργαστήριο.

Ο νέος θάνατος του Άτγουντ αναμένεται να αυξήσει την πίεση στην Κίνα, ασφαλώς, για το πώς ξεκίνησε η πανδημία, η οποία έχει ήδη σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Για τον ίδιο, μάλιστα, οι γιατροί πίστευαν στην αρχή πως πέθανε από ασβέστωση, αλλά σε νεκροψία φάνηκε να πάσχει και από κορωνοϊό.

Η κόρη του, μάλιστα, το προχωρά ένα επίπεδο πιο μακριά, καθώς θεωρεί πως η ίδια μετέδωσε στον πατέρα της τον ιό, με εκείνη να αρρωσταίνει στις 15 Δεκεμβρίου και τον Άτγουντ να ασθενεί στις 28 του ίδιου μήνα, πεθαίνοντας μερικές εβδομάδες αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο κορωνοϊός αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας στις 8 Ιανουαρίου, μετά από 41 κρούσματα στην Ουχάν για πνευμονία χωρίς γνωστή μέχρι τότε αιτία, ενώ ο πρώτος θάνατος στην Κίνα ήρθε στις 11 του μήνα. Η είδηση αυτή, βέβαια, δεν αποκλείεται να αλλάζει τα πάντα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share