Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Παραμένει η ηλιοφάνεια αλλά η θερμοκρασία..." - Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση!

9 Σεπτεμβρίου 2020 17:58

Το δελτίου καιρού παρουσίασε ο έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρναύτογλου στην ΕΡΤ κάνοντας λόγο για "επιμονή" της καλοκαιρίας και της ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει μικρή πτώση. Λίγο νωρίτερα πρόβλεψη για συνέχεια στην καλοκαιρία έκανε και ο Τάσος Αρνιακός, δείτε εδώ την πρόβλεψη του μετεωρολόγου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας 3-4 και τοπικά έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 33 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους γιατί...»

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημαίνει «κόκκινο» συναγερμό για τον καιρό στο Open, ζητώντας τεράστια προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάνουν μέχρι και στα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες σήμερα (9/9), θα υπάρξει ηλιοφάνεια και μόνο ορισμένες συννεφιές στα βόρεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 36 βαθμούς, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να επισημαίνει πως δε θα λείψουν οι διαφοροποιήσεις του καιρικού σκηνικού ανά περιοχές.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Οι άνεμοι, που κατά τόπους θα είναι θυελλώδεις, αλλά και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share