Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

9 Σεπτεμβρίου 2020 14:43
Φωτιά στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, σε έκταση με δέντρα και ξερόχορτα. Ενώ, ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στον οικισμό Φέριζα στην Κερατέα.

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικές ομάδες του ΣΠΑΥ του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον αντιδήμαρχο και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλη Κρητικό, όπως επίσης και εθελοντικές ομάδες από τους δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης και Γλυφάδας

Στο σημείο επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά με 25 άνδρες.

Να σημειωθεί πως τα συστήματα πυρόσβεσης της Μαρίνας λειτούργησαν άμεσα περιορίζοντας την έκταση της πυρκαγιάς μέχρι να έρθουν οι πυροσβεστικές ομάδες.

Φόβοι για "νέο Μάτι": Έκλεισαν δρόμοι στην Νέα Μάκρη - Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν ελλοχεύει, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, 2 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ισχυρή πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, κοντά στο σπίτι του Big Brother!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί πίσω από το Lidl στο Μαρκόπουλο και κοντά στο σπίτι του Big Brother!

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής, όπως και εθελοντές από το Μαρκόπουλο και το Κορωπί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει μέχρι αυτή την ώρα περίπου 3 στρέμματα! Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο από το σπίτι του Big Brother, όπου προβάλλεται το ριάλιτι του ΣΚΑΙ, το οποίο έχει αναστατώσει το Πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες με τις εξελίξεις του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share