Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

13χρονο αυτιστικό αγόρι πυροβολήθηκε από αστυνομικό!

Σοκ!

9 Σεπτεμβρίου 2020 09:34
13χρονο αυτιστικό αγόρι πυροβολήθηκε από αστυνομικό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

13χρονο αυτιστικό αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο Σολτ Λέικ Σίτι όταν ένας αστυνομικός το πυροβόλησε, αφού προηγουμένως η μητέρα του είχε ζητήσει βοήθεια για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο επειδή είχε υποστεί κρίση.

Ο Λίντεν Κάμερον, 13 ετών, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, υπέστη σοβαρή κρίση άγχους επειδή η μητέρα του επρόκειτο να επιστρέψει για πρώτη φορά στη δουλειά της μετά από έναν χρόνο. Η γυναίκα, η Γκόλντα Μπάρτον, κάλεσε το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, για να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ενώ, αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη 27χρονου αστυνομικού στο Λος Άντζελες, ο οποίος ασέλγησε σε πτώμα 34χρονης.

«Τους είπα, δεν είναι οπλισμένος, απλώς τρελαίνεται και αρχίζει να φωνάζει, είναι παιδί, χρειάζεται προσοχή», αφηγήθηκε η μητέρα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KUTV. Όταν οι αστυνομικοί αυτής της πόλης της Γιούτα έφτασαν στο σπίτι, ο έφηβος έφυγε τρέχοντας. Ένας αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε κατ’ επανάληψη.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης καταδίωξης με τα πόδια, ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ με το υπηρεσιακό του όπλο και πέτυχε αυτό το πρόσωπο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Κιθ Χόροκς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο 13χρονος φέρει τραύματα στον ώμο, τους αστραγάλους, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. «Είναι ένα μικρό παιδί, γιατί δεν τον ρίξατε απλώς στο έδαφος;» διερωτήθηκε, κλαίγοντας, η μητέρα.

Η αρχική εκδοχή των αστυνομικών ήταν ότι θεωρούσαν πως ο Λίντεν Κάμερον είχε «απειλήσει ανθρώπους με ένα όπλο». Όμως, σύμφωνα με τον Χόροκς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος όπλου στο σημείο του συμβάντος.

Αστυνομικοί ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά 7χρονο αγόρι - Το βίντεο που προκαλεί οργή

Δεν έχει τελειωμό η ένταση απ’ άκρη σ’ άκρη των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς με τα περιστατικά αστυνομικής βίας να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian και δείχνει ένα 7χρονο αγοράκι να ουρλιάζει από τους πόνους αφού έχει δεχθεί χημικά στο πρόσωπο προκαλεί οργή. Το περιστατικό συνέβη σε διαδήλωση στο Σιάτλ.

Ο μικρός βρέθηκε εκεί με τον πατέρα του ενώ στο βίντεο καταγράφηκαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες αυτοπτών μαρτύρων να ανακουφίσουν το παιδί από τους πόνους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Μάντο Έιβερι, το αγόρι ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν. Ξαφνικά, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά προς το πλήθος με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι από την πλευρά του, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

Οι γονείς του μικρού παιδιού αναρωτιούνται «πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κοιμούνται το βράδυ;».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share