Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βικτώρια: Επιχείρηση της Αστυνομίας στην πλατεία για εκκένωση από πρόσφυγες

Νέα εξέλιξη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τη Μόρια

9 Σεπτεμβρίου 2020 08:38
Βικτώρια: Επιχείρηση της Αστυνομίας στην πλατεία για εκκένωση από πρόσφυγες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η φωτιά στη Μόρια δεν είναι το μοναδικό συμβάν, που φέρνει και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας το προσφυγικό-μεταναστευτικό στην χώρα μας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (9/9) επιχείρηση της Αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας Βικτωρίας από πρόσφυγες.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, συγκεκριμένα, με τρεις κλούβες βρίσκεται στο σημείο για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας στην Αττική (στην Αμυγδαλέζα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ). Πρόκειται για περίπου 100 μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες, που τις τελευταίες μέρες κοιμούνται στην πλατεία. Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται επίσης στο σημείο για να καθαρίσουν τη περιοχή, ενώ πρόσφατα υπήρξαν μεγάλες ταραχές στην Κρήτη μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών.

Φωτιά στη Μόρια: Σύσκεψη στο Μαξίμου με επικεφαλής τον Μητσοτάκη

Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την φωτιά στη Μόρια στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αγωνία να υφίσταται για πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η σύσκεψη θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

Στη Λέσβο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης

Στη Λέσβο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.

Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share