Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

8 Σεπτεμβρίου 2020 18:15
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής ανέφερε πως παρουσιάζεται τάση υποχώρησης κάτω από τα 200 κρούσματα ημερησίως, ωστόσο το άσχημα νέα είναι πως αυξήθηκαν λίγο οι διασωληνωμένοι.

«Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Για τα κρούσματα στη Μόρια είπε πως θετικά ήταν τα 35, κανένας από το προσωπικό. Τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί.

Αναφερόμενος στις μάσκες, είπε πως οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία τους στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας. «Η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», τόνισε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στους επόμενους μήνες θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κορωνοϊό.

Δείτε live εικόνα:

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον #covid19

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον #covid19 Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον #covid19

Posted by CNN Greece on Tuesday, September 8, 2020

Κορωνοϊός: 169 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε την Τρίτη (8/9) 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ θετικός βρέθηκε πριν λίγο Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Επιπλέον, τα 2.274 (19.2%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share