Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Κλείδωσε» η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας

Τι λένε τουρκικές πηγές - Ραγδαίες εξελίξεις

8 Σεπτεμβρίου 2020 16:55
«Κλείδωσε» η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας. Την ίδια ώρα που Φιλανδοποίηση της περιοχής του Καστελόριζου επιχειρεί η Τουρκία.

Πηγές του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, αναφέρουν πως η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση της διοίκησης της στρατιωτικής επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το Oruc Reis σε Ρόδο και Καστελόριζο!

Η NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για το… σουλάτσο του Oruc Reis λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και νέα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Το ερευνητικό σκάφος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο, με την κρίση στο Αιγαίο να μην οδηγείται σε αποκλιμάκωση.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Economist: Το εύστοχο σκίτσο που σατιρίζει την τουρκική επεκτατικότητα

Με ιδιαίτερα εύστοχο και γλαφυρό τρόπο σχολιάζει το περιοδικό Economist τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα σκίτσο που αναπαριστά αγώνες κολύμβησης, και μάλιστα στο πλαίσιο του «Μεσογειακού Πρωταθλήματος».

Κι ενώ όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και οι διαγωνιζόμενοι έχουν παραταχθεί στους βατήρες, μία επόπτης εμφανίζεται να λέει δείχνοντας την πισίνα:

«Ο Τούρκος διαγωνιζόμενος υποστηρίζει ότι αυτά είναι δικά του χωρικά ύδατα».

Όπως φαίνεται στο σκίτσο, ο Τούρκος διαγωνιζόμενος έχει παραταχθεί οριζόντια της πισίνας, μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές, βρίσκονται κανονικά στο πάνω άκρο της πισίνας, ο ένας δίπλα στον άλλο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share