Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κατολίσθηση σε λατομείο στο Πακιστάν, 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι

Ασύλληπτη τραγωδία!

8 Σεπτεμβρίου 2020 14:32
Κατολίσθηση σε λατομείο στο Πακιστάν, 17 νεκροί και 11 αγνοούμενοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 αγνοούνται μετά την κατολίσθηση σε λατομείο μαρμάρου σε απομακρυσμένη περιοχή του Πακιστάν, χθες, με την Αστυνομία να τονίζει πως η αστάθεια του εδάφους που προκάλεσε το δυστύχημα μπορεί να οφείλεται στην χρήση ισχυρών εκρηκτικών για την εξόρυξη του μαρμάρου.

Σωστικά συνεργεία και Πακιστανοί στρατιώτες συνεχίζουν σήμερα τις έρευνές τους για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το λατομείο αυτό βρίσκεται στην περιοχή Ζιαράτ της Μόχμαντ στο δυτικό Πακιστάν, κατά μήκος της μεθορίου με το Αφγανιστάν. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για το καλής ποιότητας λευκό της μάρμαρο, το οποίο πωλείται στο Πακιστάν και εξάγεται σε άλλες χώρες.

Όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση, χθες, Δευτέρα, το βράδυ, περίπου 40 ως 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο λατομείο.

«Συνήθως μεγάλος αριθμός ανθρώπων εργάζεται σε αυτά τα λατομεία μαρμάρου, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι είχαν τελειώσει τη δουλειά τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των απωλειών παραμένει ασαφής, καθώς κάποιες οικογένειες μετέφεραν τις σορούς των αγαπημένων τους ανθρώπων στα σπίτια τους απευθείας από το λατομείο, πρόσθεσε παράλληλα ο Σαμίν Σινουάρι, ένας γιατρός νοσοκομείου της περιοχής.

Λεωφορείο γεμάτο μαθητές έπεσε από γέφυρα - 21 νεκροί - Βίντεο που σοκάρει

Σοκ προκαλεί το βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή που ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές στην Κίνα «βουτάει» στο κενό από γέφυρα με αποτέλεσμα 21 από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, την ίδια ώρα που την χώρα ταλανίζει ακόμα μια τραγωδία με νεκρούς.

Οι μαθητές κατευθύνονταν σε εξεταστικό κέντρο όπου θα συμμετείχαν σε εξετάσεις για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τις αρχές το λεωφορείο πρώτα χτύπησε πάνω σε ένα προστατευτικό και στη συνέχεια έπεσε από τη γέφυρα κινούμενο ανεξέλεγκτα.

Από το δυστύχημα άλλοι 15 από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν.

Στην επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε τη «βουτιά» του λεωφορείου στο κενό συμμετείχαν περισσότεροι από 200 διασώστες, ανάμεσα στους οποίους και 55 επαγγελματίες δύτες.

Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν, εν τω μεταξύ έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share