Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Κορυδαλλό - Θετική εργαζόμενη

Έντονη ανησυχία

7 Σεπτεμβρίου 2020 22:39
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Κορυδαλλό - Θετική εργαζόμενη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Κορυδαλλό, όπως ενημέρωσε ο δήμος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Επίσης, ένας 25χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται: «Ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος Κορυδαλλού διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ)».

Όπως διευκρινίστηκε από τον δήμο Κορυδαλλού, η διενέργεια του τεστ έγινε πριν την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19, ενώ για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός εργασίας του δήμου Κορυδαλλού.

Ο δήμος, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε, και θα λειτουργήσει εκ νέου υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας τον χειμώνα

Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού τον χειμώνα ανέλυσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ενώ, στα 156 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε, είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τον χειμώνα, κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που εμφανίζεται και η γρίπη, ωστόσο υπάρχουν τρία σενάρια: Πρώτον, να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα, μπορεί μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και μετά πλήρη εξασθένηση του ιού. «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα εκτεθούν στον ιό και ίσως υπάρξουν και περισσότεροι θάνατοι.

Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού, έχουμε καλύτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή κύματα και το τρίτο συνεχή κύματα, το ένα μικρότερο από το άλλο που θα τελειώσουν μέχρι το 2021. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στα σχολεία και τις κατά τόπους διαμαρτυρίες γονέων, ο καθηγητής επανέλαβε ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share