Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή

Θρήνος

5 Σεπτεμβρίου 2020 14:45
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου αλεξιπτωτιστή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πτώση με αλεξίπτωτο.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδονα. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ο άτυχος στρατιώτης έχασε τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο.

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο αλεξιπτωτιστή

Στις 14.00 έφτασε στον ναό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος. Στεφάνι έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η προεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, και ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευση και προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας.

Ο Κώστας Μελιγκώνης κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης με αποτέλεσμα να πέσει σε βάλτο και να σκοτωθεί. Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια όπου λαμβάνει χώρα και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share