Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

«Έρωτας με μάσκα και χωρίς φιλιά» - Αυτές είναι οι απαντήσεις που ψάχνετε

Τι πρέπει να προσέχετε;

3 Σεπτεμβρίου 2020 12:56
«Έρωτας με μάσκα και χωρίς φιλιά» - Αυτές είναι οι απαντήσεις που ψάχνετε
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αν ψάχνετε απαντήσεις για το πώς θα κάνετε έρωτα... στην εποχή του κορωνοϊού, τότε η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά σας τις έχει διαθέσιμες, τονίζοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκες και να αποφεύγουμε τα φιλιά.

«Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορωνοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τερέζα Ταμ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια εποχή όπου ο ιός έχει «εκτοξεύσει» άλλους τρόπους ερωτικής επικοινωνίας.

«Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας», πρόσθεσε.

Αλλά όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές με έναν σύντροφο που κινδυνεύει ή με τον οποίον δεν συζούν θα πρέπει να «αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει την μύτη και το στόμα».

Σύμφωνα με την Ταμ, όλοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ ή «άλλων ουσιών ώστε οι ίδιοι και ο/η σύντροφός τους να μπορούν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση».

Η Ταμ επεσήμανε ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή πιθανότητα» μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων. Μολαυτάτα συνέστησε τη χρήση προφυλακτικού.

Στον Καναδά ο αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού ανήλθε χθες σε 129.705, περιλαμβανομένων 9.171 θανάτων.

Σχεδόν το 90% όσων νόσησαν έχουν ιαθεί.

Έρευνα-σοκ: Ο κορωνοϊός… σκοτώνει τον έρωτα και ενισχύει την απιστία

Ο κορωνοϊός, εκτός του ότι μπορεί να έχει θανατηφόρα δράση στον οργανισμό μας, ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιο απολύτως υγιές άτομο, φαίνεται πως επιδρά και σε άλλους τομείς, όπως είναι, μεταξύ άλλων, και αυτός του έρωτα.

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία, αφορώντας το διάστημα από 17 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου, δηλαδή πάνω από ένα μήνα, το 44% των ερωτηθέντων είπε, ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή στο διάστημα της καραντίνας, ενώ το 26%, ανάμεσα σε αυτούς, είπε πως η τελευταία του ήταν λίγο πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πολύ μεγάλη εντύπωση, πάντως, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που αφορά τα ζευγάρια. Κι αυτό, γιατί το 21% όσων μένουν μαζί, δηλαδή 1 στα 5, δήλωσε πως από την αρχή της καραντίνας, παρότι μοιράζονται την ίδια στέγη, δεν ήρθαν σε ερωτική επαφή. Αναφορικά με τους εργένηδες, τα νούμερα είναι συντριπτικά, με το 87% να μην έχει σημειώσει επαφή στη διάρκεια της καραντίνας, ενώ το 56% είχε την τελευταία του λίγο πριν από τους περιορισμούς.

Η εξήγηση σε όλο αυτό βρίσκει διάφορους παράγοντες και αφορά κυρίως την απομόνωση και το γεγονός, ότι οι πολίτες αναγκάζονται σε καθιστική ζωή, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για ερωτική επαφή να μειώνεται, αν και το 42% των ερωτηθέντων αναφέρει, ότι αυτοϊκανοποιούντι τουλάχιστον μια φορά τη μέρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αναφορικά με αυτό το κομμάτι, βέβαια, οι άνδρες κυριαρχούν με 57%, έναντι 29% των γυναικών.

Με τον κορωνοϊό ήρθε και… η απιστία

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως, εκτός των υπόλοιπων, ενίσχυσε και τη διάθεση… απιστίας, αφού το 25% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα, δηλαδή ακριβώς 1 στους 4, δήλωσε πως στη διάρκεια, όπου έμεινε χωριστά με το ζευγάρι του, είχε ερωτική επαφή με άλλο άτομο.

Το διαδίκτυο, δε, παίζει με το δικό του ρόλο, αφού το 15% όσων συμμετείχαν απάντησαν, ότι είχαν επαφές διαδικτυακές με άγωνστα άτομα, με στόχο να υπάρξει και συνέχεια… από κοντά.

Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι έχουν και αρνητικοί άποψη για τη σχέση τους. Οι 6 στους 10, μάλιστα, εξηγούν πως η καραντίνα δε θα έχει καμία επιρροή στη σχέση τους. Ένα σημαντικό ποσοστό, βέβαια, στο 11% θέλει να πάρει τις αποστάσεις του για κάποιο χρονικό διάστημα κι ένα 4% θέλει να τελειώσει τη σχέση του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share