Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

30χρονη μέλλουσα νύφη διαγνώστηκε με καρκίνο - Είχε μόλις βρεθεί με τον...

Θα σας κάνει να δακρύσετε

1 Σεπτεμβρίου 2020 16:14
30χρονη μέλλουσα νύφη διαγνώστηκε με καρκίνο - Είχε μόλις βρεθεί με τον...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να χαμογελούν στις φωτογραφίες η Έμμι Κόλλετ και ο Τζέικ Κότς, όπως κάθε ερωτευμένο ζευγάρι, αλλά οι φωτογραφίες κρύβουν μια πικρή αλήθεια. Σε ηλικία 30 ετών, η μέλλουσα νύφη διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο και δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα ζήσει ακόμα.

Το ίδιο συνέβη και σε ένα άλλο ζευγάρι, όταν ο άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο, και επρόκειτο να παντρευτεί με τον παιδικό του έρωτα.

Το ζευγάρι παρακάτω, ήταν μαζί στο σχολείο, αλλά χώρισαν όταν πήγαν πανεπιστήμιο, ενθουσιάστηκαν όταν τα ξαναβρήκαν πέρυσι, παρά το γεγονός ότι ο Τζέικ εργάζεται στο Σίδνεϊ και η Έμμι στο Λονδίνο.

Αμέσως ξεκίνησαν να σχεδιάζουν από κοινού τη ζωή τους, ψάχνοντας σπίτια στην αγγλική πρωτεύουσα. Αλλά έξι μήνες μετά την επανασύνδεση, το ζευγάρι είχε συνταρακτικά νέα. Η Έμμι , που είχε συμπτώματα, όπως διάρροια, κόπωση και διογκωμένους λεμφαδένες, διαγνώστηκε με σπάνιας μορφής καρκίνο του θυρεοειδή.

Αμέσως ο Τζέικ πέταξε πίσω στην Αγγλία για να βρίσκεται στο πλευρό της και της έκανε πρόταση γάμου λίγες εβδομάδες μετά.

Αλλά η χαρά τους ήταν σύντομη, καθώς τα νέα δεν ήταν καλά. Η Έμμι έμαθε ότι ο καρκίνος εξαπλώθηκε στους πνεύμονες, το συκώτι και τα οστά. Οι γιατροί ανακοίνωσαν στη νεαρή δασκάλα δημοτικού ότι το προσδόκιμο ζωής ήταν το πολύ 5 χρόνια.

Τρεις μήνες αργότερα, παρά τη ζοφερή διάγνωση, το ζευγάρι παραμένει αισιόδοξο και είναι αποφασισμένο να μην αφήσουν την ασθένεια να καταβάλλει τις ζωές τους.

Σχεδιάζουν το γάμο και το μήνα του μέλιτος, και έχουν μετακομίσει μαζί σε ένα σπίτι, ώστε να βρίσκονται συνεχώς μαζί.

Τώρα, θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη για αυτή τη σπάνια, αλλά θανατηφόρα ασθένεια, και σχεδιάζουν να ποδηλατίσουν 2.000 χιλιόμετρα, από το Λονδίνο ως τη Κοπεγχάγη.

25χρονη νύφη μαθαίνει ότι ο γάμος της κοστίζει 30.000€ και τον ακυρώνει - Δεν φαντάζεστε τι έκανε με τα λεφτά

Μία μελλοντική νύφη και ο αρραβωνιαστικός της ακύρωσαν το γάμο τους, αφήνοντας χιλιάδες δολάρια σε διακόσμηση, φαγητό και άλλα υλικά να πάνε χαμένα. Αλλά η Σάρα Κούμινς είχε άλλες ιδέες.

Ο γάμος αξίας 30 χιλιάδων δολαρίων ανάμεσα στην Κούμινς και τον πρώην αρραβωνιαστικό της Λόγκαν Αραούχο, συμπεριλάμβανε δεξίωση για 170 προσκεκλημένους. Το ζευγάρι ακύρωσε το γάμο τους για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αλλά η νύφη θεώρησε πως θα ήταν κρίμα να πάει χαμένη μια τέτοια εκδήλωση. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος γάμος που ακυρώνεται, και η νύφη καταλήγει τελικά να κάνει κάτι διαφορετικό.

«Ήταν πραγματικά συνταρακτικό,» εξομολογείται η 25χρονη Κούμινς. «Τους κάλεσα όλους, ακύρωσα, απολογήθηκα, έκλαψα, κάλεσα τους προμηθευτές, έκλαψα και άλλο και τότε ένιωσα πολύ άσχημα που έπρεπε να πετάξω όλο αυτό το φαγητό που παρήγγειλα για τη δεξίωση.»

‘Ετσι, η Κούμινς επικοινώνησε με ένα τοπικό καταφύγιο αστέγων και πρόσφερε το φαγητό σε οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με την διοργανώτρια του γάμου, την Μάτζι Λαντόου, για να βοηθήσει στις ετοιμασίες με τους νέους καλεσμένους. Η Κούμινς βοήθησε ακόμη να οργανωθούν δύο μεγάλα λεωφορεία για την μεταφορά 150 ατόμων και των οικογενειών τους.

Το μενού συμπεριλάμβανε κεφτεδάκια με μπέρμπον, κατσικίσιο τυρί και ψητές μπρουσκέτες και με επιδόρπιο τη γαμήλια τούρτα.

Η ίδια η Κούμινς θέλει να παρευρεθεί στο δείπνο, αν φυσικά μπορεί να συγκρατήσει τα αισθήματά της. «Θα έχω τουλάχιστον κάποια ευχάριστη ανάμνηση από αυτή τη βραδιά. Έχω εργαστεί τόσα Σαββατοκύριακα και τόσες υπερωρίες, που ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα είναι ο τέλειος γάμος,» αναφέρει η Κούμινς.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου αστέγων, η Τσέριλ Χέρτοζ, θεωρεί την κίνηση της Κούμινς πολύ γενναιόδωρη, δεδομένων των περιστάσεων.

«Συγκινήθηκα που η Σάρα μετέτρεψε μια επώδυνη εμπειρία σε κάτι ευχάριστο για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ ευγενική κίνηση εκ μέρους της,» προσθέτει η Herzog.

Ακόμα και ο πρώην αρραβωνιαστικός της Κούμινς, που αντιμετωπίζει την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του, εκτίμησε την απόφαση της Κούμινς για να βγει κάτι καλό από την ακύρωση του γάμου τους.

«Νιώθω χαρά μέσα από την λύπη μου που η Σάρα κατάφερε να κάνει μια ανιδιοτελή πράξη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή,» αναφέρει ο πρώην αρραβωνιαστικός της Αραούχο.

Μετά τη δεξίωση, η Κούμινς θα αναχωρήσει για τον προγραμματισμένο μήνα του μέλιτος στη Δομινικανή Δημοκρατία, έχοντας μαζί της την μητέρα της. Η Κούμινς αναφέρει ότι ελπίζει να της δώσει τον χρόνο που χρειάζεται, πριν επιστρέψει στις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Purdue.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share