Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ!

Συναγερμός

1 Σεπτεμβρίου 2020 10:20
Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών, με επίκεντρο περιοχή 102 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγιενάρ της Χιλής, σημειώθηκε στις 07:09 (ώρα Ελλάδας).

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σεισμό 7 βαθμών.

Το εστιακό του βάθος ήταν χαμηλό, περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το GFZ.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού στη χώρα της νότιας Αμερικής.

Ισχυρός σεισμός στην Ηγουμενίτσα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (29/8) στην Ηγουμενίτσα, με τον εγκέλαδο να χτυπά πολύ κοντά στην πόλη, έχοντας επισκεφθεί προ ημερών και τα Καλάβρυτα.

Η δόνηση ήχησε μόλις στα 22 χιλιόμετρα από την πόλη στα βόρεια-βορειοανατολικά, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα, ενώ ήταν της τάξης των 4.6 Ρίχτερ.

Σεισμός πρόβλεψη: «Καμπανάκι» από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για τις Αλκυονίδες νήσους

Έντονη ανησυχία εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες νήσους. Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι η σεισμική δράση είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και πρότεινε την τοποθέτηση φορητών σεισμογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλκυονίδες νήσοι αποτελούν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού κόλπου και ήταν το επίκεντρο του σεισμού της 24 Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Γ. Παπαδόπουλος έγραψε:

«ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ!

Η σεισμική δράση στον Ανατ. Κορινθιακό το τελευταίο 2μηνο είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Εισηγήθηκα στο Αστεροσκοπείο να τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους για καλύτερη παρακολούθηση. ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ. Έκαναν και δημόσια ανακοίνωση, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιος το εισηγήθηκε….δεν πειράζει…η ουσία μετράει. Υπάρχει και δίκτυο μαγνητομέτρων εκεί από το 2011. Τώρα είναι τα δύσκολα. Δηλαδή, η από εδώ και πέρα αξιολόγηση, γιατί η καταγραφή μόνη της δε λέει τίποτα. Όταν χρειαστεί θα επανέλθω».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share