Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΜΜΜ: Ανανεώνεται ο στόλος του ΟΑΣΑ και αυξάνονται τα δρομολόγια

Όλα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής

31 Αυγούστου 2020 15:12
ΜΜΜ: Ανανεώνεται ο στόλος του ΟΑΣΑ και αυξάνονται τα δρομολόγια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ, οι προσλήψεις οδηγών, η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και η αύξηση των δρομολογίων λόγω και του κορωνοϊού, είναι μια σειρά από πράξεις που προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών για τα ΜΜΜ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΟΑΣΑ κατά 50% μέσα στο επόμενο πεντάμηνο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση πέραν του μισού δισ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203 λεωφορεία στο δρόμο» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, θα έχουμε ακόμα 300 καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό: υιοθετούμε το θεσμό του leasing. Και πρόσθεσε: «Και λεωφορεία να είχαμε παραπάνω, σήμερα έχουμε μόνο 3.000 οδηγούς ενώ χρειαζόμαστε 6.000. Θα κάνουμε συνολικά 1.000 προσλήψεις, μόνιμο προσωπικό, γιατί και τα ΚΤΕΛ θα πάρουν 550 οδηγούς, προσλήψεις με διαδικασίες fast track» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε συνδυασμό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΜΜΜ.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για τα ΜΜΜ

Ένας οδηγός για το πώς είναι καλύτερο να φερόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δημοσιεύθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Καθημερινά αρκετοί πολίτες που πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, μετρό) πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις απέναντι στον κορωνοϊό.

Τι κάνουμε γενικά σε κάθε δημόσια μετακίνηση

- Πριν φύγετε από το σπίτι προς τη δουλειά ή το αντίστροφο, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ.
- Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, πλύνετε ξανά τα χέρια σας με τον ίδιο τρόπο.
- Σε όλη τη διαδρομή αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
- Καλύψτε το στόμα σας με τον αγκώνα ή με μαντηλάκι αν θέλετε να βήξετε (έστω και το απλό βήξιμο που δεν οφείλεται απαραίτητα σε ασθένεια) ή να φτερνιστείτε. Πετάξτε το μαντηλάκι στα σκουπίδια ή βάλτε το στην τσέπη σας και απολυμάνετε αμέσως τα χέρια σας με απολυμαντικό.
- Όσο μπορείτε και είναι εφικτό, μην ξεχνάτε να κρατάτε αποστάσεις από τους γύρω σας. Όταν στεκόμαστε στην στάση για το λεωφορείο ή στην πλατφόρμα για το τρένο, δεν είναι ανάγκη να πιέζουμε ο ένας τον άλλο για να μπούμε. Υπομονή και σιγά-σιγά όλοι θα μπουν στο λεωφορείο ή το τρένο!
- Φοράμε πάντα μάσκα. Δεν έχει σημασία αν είστε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Εφόσον είστε κοντά σε άλλους ανθρώπους φοράτε πάντα την μάσκα σας.

Τι να κάνετε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μην αγγίζετε καμία από τις επιφάνειες που βλέπετε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τέτοιες επιφάνειες είναι:

- οθόνες αφής
- πάγκοι στα γκισέ
- χειρολαβές
- πόρτες
- καθίσματα
- παράθυρα
- τα στηρίγματα στις κυλιόμενες σκάλες
- περιστροφικές πόρτες και
- γενικά, οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να αγγίξει ο καθένας

Εάν δεν είναι εφικτό να αποφύγετε την επαφή με αυτές τις επιφάνειες (π.χ. είναι απόλυτα λογικό να κρατιέστε από κάπου για να στηρίζεστε μέσα σε λεωφορεία και τρένα) τότε μην βγάζετε ποτέ από την σκέψη σας τα εξής:

- Δεν αγγίζω το πρόσωπο
- Δεν φτιάχνω τη μάσκα
- Δεν ξύνομαι γιατί κάτι νιώθω να με τρώει
- Δεν σκουπίζω τον ιδρώτα
- Δεν φτιάχνω καλύτερα τα γυαλιά ηλίου και οράσεως που φοράω
- Κάνω υπομονή μέχρι να βγω από το λεωφορείο ή το τρένο και να πλύνω επιτόπου τα χέρια μου με απολυμαντικό

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share