Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγικό: Πανεπιστημιακή ομάδα χρηματοδοτεί την υπεράσπιση του φονιά του Ουισκόνσιν

Απίστευτο!

31 Αυγούστου 2020 14:49
Τραγικό: Πανεπιστημιακή ομάδα χρηματοδοτεί την υπεράσπιση του φονιά του Ουισκόνσιν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τραγική είναι η είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ, καθώς συντηρητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είναι αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση του 17χρονου φονιά του Ουισκόνσιν, που σκότωσε δύο ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη ρεπουμπλικανική ομάδα του Πανεπιστημίου, ο Κάιλ Ρίτενχαουζ δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας εκδικητής, αλλά ένας πολίτης που θέλησε μες στο χάος να υπερασπιστεί την πόλη του. «Δεν του αξίζει να καταστραφεί όλη του η ζωή, εξαιτίας τς βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων αναρχικών», ήταν μια βασική φράση του CRU.

Το γκρουπ αυτό επισημαίνει, ότι όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο θα πάνε στην υπεράσπιση του δολοφόνου, ο οποίος σημειωτέον είναι αποδεδειγμένα οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που δείχνει μάλλον και το λόγο που τον υπερασπίζονται.

Αναφορικά με το λόγο, που προβαίνουν σε αυτή την πράξη, τονίζουν ότι δεν υπάρχει πολιτική στο ποιον θα υπερασπίζονται δικαστικά, ενώ πρόσθεσαν πως «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στον αντι-Αμερικανικό ρατσισμό στο Πανεπιστήμιό μας».

Ο Ρίτενχαουζ βρίσκεται σε κράτηση στο Ιλινόι για όσα έκανε στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, με την κατάσταση να παραμένει «εύφλεκτη», μετά και το θάνατο του Τζέικομπ Μπλέικ, έχοντας προκαλέσει κοινωνική εξέγερση στην χώρα.

Νεκρός διαδηλωτής στο Πόρτλαντ

Το χάος συνεχίζεται στις ΗΠΑ, καθώς μετά το θάνατο του Τζέικομπ Μπλέικ, που έφερε νέο γύρο αντιδράσεων σχετικά με τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς, ένας διαδηλωτής βρέθηκε νεκρός στο Πόρτλαντ, τη στιγμή που η πόλη «φλέγεται» με διαδηλώσεις και συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ και διαδηλωτών του «Black Lives Matter».

Μέχρι στιγμής, ασαφές παραμένει εάν ο θάνατος του ατόμου κατά τη διάρκεια πυροβολισμών, συνδέεται με τις διαμαρτυρίες, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP.

«Οι αστυνομικοί του Πόρτλαντ άκουσαν ήχους πυροβολισμών από την περιοχή της Southeast 3rd Avenue και της Southwest Alder Street. Έσπευσαν και βρήκαν ένα θύμα με πληγή από πυροβολισμό στο στήθος. Γιατρός έφτασε και διαπίστωσε ότι το θύμα πέθανε» αναφέρει η ανακοίνωση από το αστυνομικό τμήμα του Πόρτλαντ.

Στο Πόρτλαντ διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά εδώ και τρεις μήνες, από την ημέρα που ο Τζορτζ Φλόιντ έπεσε νεκρός κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις στο Πόρτλαντ, ενώ συλλήψεις έγιναν και πριν το επεισόδιο με πυροβολισμούς το Σάββατο.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share