Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Αττικόν» νοσοκομείο: Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια και της αυτοκτονίας

Ποια η κατάσταση της νοσηλεύτριας;

31 Αυγούστου 2020 11:30
«Αττικόν» νοσοκομείο: Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια και της αυτοκτονίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχίλα προκαλεί το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια στο «Αττικόν» νοσοκομείο, με την ίδια ευτυχώς να μη βρίσκεται σε κίνδυνο αναφορικά με την υγεία της, αλλά το δράστη να έχει αυτοκτονήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το πρωί της Δευτέρας (31/8) θέτοντας σε συναγερμό το νοσοκομείο και τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος ασθενής είχε χειρουργηθεί στον πνευμονοθώρακα πριν μία εβδομάδα και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο, ενώ δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας. Νοσηλευόταν σε τετράκλινο δωμάτιο και ο ίδιος χτύπησε το κουδούνι καλώντας τη νοσηλεύτρια για βοήθεια.

Η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που ήταν σε βάρδια, σύμφωνα με την περιγραφή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, ανταποκρίθηκε αμέσως και άνοιξε την πόρτα. Πίσω από την πόρτα ωστόσο σύμφωνα με την περιγραφή, της είχε στήσει καρτέρι ο 59χρονος και μόλις μπήκε της επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο. Την έριξε κάτω και συνέχισε να τη χτυπά με τα χέρια του και την τραυμάτισε.

Αμέσως μετά ο ασθενής, σε κατάσταση αμόκ, αποσωληνώθηκε με τα αίματα να τρέχουν στους διαδρόμους όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανέβηκε από τη σκάλα κινδύνου στον 4ο όροφο και αυτοκτόνησε.

Η νοσηλεύτρια είναι 32 ετών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Φέρει τραύματα σε κεφάλι, θώρακα και πλάτη και η κατάστασή της είναι σοβαρή, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του «Αττικόν» για το συμβάν

Ταχεία και πλήρη ανάρρωση εύχεται στη νοσηλεύτρια που τραυματίσθηκε νωρίς το πρωί στο «Αττικόν», η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλος.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share