Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 157 νέα κρούσματα

Δύο νεκροί

30 Αυγούστου 2020 18:25
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 157 νέα κρούσματα

Ανακοινώθηκαν σήμερα, από τον ΕΟΔΥ, 157 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ανακοινώθηκαν σήμερα , Κυριακή 20 Αυγούστου 2020, 157 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10134 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 262 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 35 (71.4% άνδρες).

Από το σύνολο των 10134 κρουσμάτων, 2078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Κορωνοϊός στην Θεσσαλονίκη - Θετικοί 14 εργαζόμενοι σε εταιρία

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη, αφού 14 εργαζόμενοι σε εταιρεία από τον κλάδο του μετάλλου, που έχει την έδρα της σε περιοχή του δήμου Δέλτα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπευθύνους της εταιρίας ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ την ίδια ώρα η λίστα των νεκρών στη χώρα μεγαλώνει.

Ήδη οι χώροι της εταιρείας απολυμαίνονται, ενώ αναμένονται οι περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ όσον αφορά στο προσωπικό, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τμημάτων της επιχείρησης.

Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα κρούσματα περιλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που δόθηκε χτες στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, δηλαδή, στα 32 της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το GRTimes, οι εργαζόμενοι οι οποίοι επέστρεψαν από την καλοκαιρινή άδειά τους υποβλήθηκαν προληπτικά, με πρωτοβουλία της εταιρίας, σε τεστ για τον κορωνοϊό. Οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για 12 θετικούς εργαζόμενους και δύο άτομα που συνδέονται με αυτούς (και εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση), ενώ το δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν αρνητικό. Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα και τρίτου τεστ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share