Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Σε αυτά τα μέρη θα είναι πιο έντονη η ζέστη

Αναλυτική πρόγνωση

30 Αυγούστου 2020 08:06
Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Σε αυτά τα μέρη θα είναι πιο έντονη η ζέστη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Στο «κόκκινο» θα βρεθεί και πάλι ο υδράργυρος, με τον καιρό να είναι ζεστός σε όλη την χώρα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, και σε ορισμένα μέρη αυτό θα είναι πιο έντονο, όπως προειδοποιεί και ο Θοδωρής Κολυδάς.

Για σήμερα Κυριακή (30/8) αίθριος αναμένεται ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες όλη τη μέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς προς μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς κελσίου και στα νότια τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με ήλιο και ζέστη από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά στα ανατολικά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς μέτριους 3 έως 4μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς σε ένταση και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς κελσίου, αλλά τη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ασθενείς προς μέτριους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς κελσίου, με το θερμόμετρο κατά τόπους να φτάνει και τους 39 βαθμούς .Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με ζέστη και έντονη ηλιοφάνεια τις μεσημβρινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά θα φτάσουν έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς κελσίου και κατά τόπους θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη καλοκαιρία θα επικρατήσει από το πρωί έως το βράδυ με καθαρό ουρανό έως αργά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς θα κινηθεί το σκηνικό του καιρό με ζέστη και ήλιο όλη τη μέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς προς μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share