Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στα Εξάρχεια: Άνδρας πυροβόλησε 8 φορές

Τι συνέβη;

29 Αυγούστου 2020 12:26
Συναγερμός στα Εξάρχεια: Άνδρας πυροβόλησε 8 φορές

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ και πυροβόλησε 8 φορές. Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες πριν στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μια χειροβομβίδα σε σπίτι.

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε τη διερεύνηση καταγγελίας της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα για πυροβολισμούς στο κτίριο που στεγάζει την κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το συμβάν ύστερα από σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σύμφωνα με την οποία ένοπλος πυροβόλησε οκτώ φορές κατά του κτιρίου την ώρα που στο εσωτερικό του υπήρχε κόσμος.

Η καταγγελλόμενη επίθεση σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, που, μεταξύ άλλων, αναμένεται να καλέσει για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες που ενδεχομένως να είδαν τον ένοπλο.

Στο Διαδίκτυο ανέβηκε βίντεο, στο οποίο μέλος του Ρουβίκωνα κρατά στα χέρια του τους κάλυκες και καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του ΒΟΞ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο οι πυροβολισμοί μπορεί να σχετίζονται με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνονται στην πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Έφοδος της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια (Video)

Συναγερμός επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας καθώς κτίριο υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, επί της οδού Δερβενίων 56, επιχειρεί να εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ. Ενώ, επεισόδια είχαν γίνει πριν μέρες στην περιοχή με τα δακρυγόνα και οι μολότοφ να πέφτουν «βροχή».

Όπως μετέδωσε το OPEN , η επιχείρηση της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και από νωρίς έχουν φτάσει στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί έχουν ήδη μπει στο κτίριο και περισσότερες πληροφορίες για την αστυνομική επιχείρηση αναμένονται σε λίγο.

Tο εν λόγω κτήριο είχε καταληφθεί το 2015 από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι – τότε – ανέφεραν ότι ήθελα να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Η κυκλοφορία στον δρόμο έχει αποκλειστεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share