Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βαρύ» πένθος στο Χόλιγουντ: Πέθανε κορυφαίος πρωταγωνιστής στα 43 του χρόνια

Απέραντη θλίψη...

29 Αυγούστου 2020 08:45
«Βαρύ» πένθος στο Χόλιγουντ: Πέθανε κορυφαίος πρωταγωνιστής στα 43 του χρόνια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βαρύ» πένθος σκέπασε όλο το Χόλιγουντ, καθώς κορυφαίος πρωταγωνιστής του απεβίωσε στα 43 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους εκατομμύρια φαν του.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν, γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Black Panther» στις ταινίες της Marvel.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο χωρίς να το δημοσιοποιήσει, πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του στο πλευρό του. «Ήταν πραγματικός μαχητής. Ο Τσάντγουϊκ πέρασε πολλά και σας χάρισε πολλές από τις ταινίες που αγαπήσατε τόσο πολύ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του ηθοποιού, ενώ πρόσφατα πέθανε 35χρονος πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η είδηση του θανάτου του Μπόουζμαν έχει προκαλέσει σοκ στο Χόλυγουντ, με τον Μαρκ Ράφαλα, που ήταν μαζί στους Avengers ως Hulk, να εκφράζει τη θλίψη του.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, έγραψε στο Twitter:

«Η πραγματική δύναμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν ήταν μεγαλύτερη απ' ό,τι είδαμε στην οθόνη. Από τον "Black Panther" έως τον "Τζάκι Ρόμπινσον" ενέπνευσε γενιές και τους έδειξε ότι μπορούν να είναι οτιδήποτε θέλουν - ακόμα και σούπερ ήρωες. Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Οι Δρόμοι της Φωτιάς"

Ο βρετανός θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Μπεν Κρος, πασίγνωστος χάρη στον ρόλο του στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire, 1981, σε σκηνοθεσία του Χιου Χάντσον) πέθανε χθες Τρίτη σε ηλικία 72 ετών, ενημέρωσε ο πράκτοράς του.

«Ο Μπεν πέθανε ξαφνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης του στο Λος Άντζελες.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Μπεν Κρος έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1977, στην πολεμική ταινία A bridge too far, πλάι σε ιερά τέρατα όπως ο Σον Κόνερι, ο Μάικλ Κέιν, ο Ντερκ Μπόγκαρντ, ο Τζέιμς Κάαν, ο Άντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κ.ά.

Αφού διακρίθηκε στη μουσική κωμωδία Σικάγο, επελέγη για να ενσαρκώσει το 1981, στους Δρόμους της Φωτιάς, τον αγγλοεβραίο αθλητή Χάρολντ Έιμπραχαμς, που εν μέσω του ολοένα εντεινόμενου αντισημιτισμού κυνηγά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.

Η ταινία αυτή, που έμεινε στη μνήμη πολλών ιδίως χάρη στην εξαιρετική σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελούσε το θέμα της, έργο του Vangelis (του Βαγγέλη Παπαθανασίου), απέσπασε τέσσερα Όσκαρ το 1982, ανάμεσά τους το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όμως ο Μπεν Κρος δεν ήταν καν υποψήφιος.

Παρέμεινε πολύ ενεργός στο θεατρικό σανίδι. Έπαιξε εξάλλου τον ρόλο του πατέρα του Σποκ στο Star Trek (2009), σε σκηνοθεσία του Τζέι-Τζέι Έιμπραμς.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Θίο και της Λόρεν. Η κόρη του ανέφερε μέσω Facebook ότι «η καρδιά της έγινε κομμάτια» εξαιτίας του χαμού του. «Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share